Forside Nyheder

Apple TV får diktering

-

tvOS-Will-Not-Support-Web-ViewingHvis der er noget, der altid har været irriterende med streamingbokse, så er det skærmtastaturet.

At man skal bruge fjernbetjeningens navigationsknapper til at fare rundt på skærmens tastatur og klikke på bogstaver er en tidskrævende og frustrerende øvelse, og især på Apple TV har der manglet en ordentlig løsning á la Microsofts SmartGlass til Xbox One.

Apple gør nu noget ved dette. tvOS er på vej i version 9.2 og dens anden betaversion indeholdt muligheden for at tilkoble et Bluetooth-keyboard. Men det ville jo være smartere, hvis man kunne bruge Siris diktat-funktion til passwords og søgninger, ikke?

Det kan man med den tredje beta-udgave af tvOS 9.2. I stedet for at taste kan man stave sig vej igennem logins og søgninger. Afhængig af, hvor man bor i verden (eller ens evner til at snyde Apple TV til at tro, den står et andet sted end Danmark) kan man allerede bruge Siri til at finde indhold via Apple TV, men nogle gange er en mere specifik tekstsøgning nødvendig. Klogere er Siri heller ikke.

Det har ikke været muligt for os at be- eller afkræfte, om diktat-funktionen virker i Danmark, så hvis der er nogle Recordere-læsere, der har mod på at installere den nye beta og kan give en melding i kommentarsporet, vil det vøre højt værdsat.

Annonce