Forside Nyheder

Derfor koster den nye SL-1200G så meget

-

Sl1200En af de ting, vi var mest begejstrede for på årets CES-messe var Technics’ repremiere på den legendariske 1210-pladespiller under navnet SL-1200G.

Vi var dog knapt så begejstrede for prisen, der kommer til at ligge på 4000 dollar, eller tæt på 27.000 kroner før danske skatter og afgifter.

Men nu har Technics’ teknsiske chef fortalt mediet What Hi-Fi, hvorfor den er så dyr. Det handler om helt nyudviklede komponenter og nye materialer.

”I gamle dage lavede vi så mange 1210’ere, at produktionsomkostningerne var kommet meget langt ned. Og derfor var de gamle modeller meget billigere”, fortæller Technics’ CTO, Tetsuya Itani.

”Med den nye model har vi bygget alt op igen fra bunden, og det har krævet fabrikering af nye maskiner, der kunne lave komponenterne”. Itani fortæller også, at der er brugt meget mindre plastik på den nye model, og at især motoren med direct drive er helt nyudviklet.

Itani sagde, at Technics lige nu overvejer, om de kan lave en billigere version, men at de er nøst til at studere markedet nøje, før de kan komme med konkrete planer.

Annonce