Forside Nyheder

Google vil tilbyde 5G-telefoni via droner

-

google_titanDe nøjes ikke med deres Internet-balloner i Project Loon.

Ligesom Facebook vil Google også lave Internet-droner, der kan flyve rundt oppe i atmosfæren og regne netværksforbindelse ned over os. Det har vi vidst længe.

Det nye er, at vi nu ved, hvilken teknologi, Google vil anvende i dronerne. Der har været en del spekulationer omkring præcis hvilke standarder og protokoller, der overhovedet kunne fungere, når ”mobilmasten” flytter sig med mange kilometer i timen.

Ifølge The Guardian vil Google anvende 5G-mobilteknologi, og ikke f.eks. Wifi eller lignende, som der har været spekulationer om. Der er tale om millimeter-bølger, der bliver taget i anvendelse, for det amerikanske militærs forsknings-arm, DARPA, har allerede vist at millimeter-bølger kan transportere data 40 gange hurtigere end LTE.

Googles projekt hedder angiveligt Project Skybender og bliver lige nu udviklet i Virgin Galactics rumterminal i New Mexico.

Google har allerede ét Internet-droneprojekt i gang ved navn Titan, som billedet ovenfor viser. Men Skybender skulle altså være et separat projekt.

Annonce