Forside Nyheder

Google vil slå SMS ihjel

-

GoogleRCSFacebook, Google, Microsoft og Apple har i årevis forsøgt at gøre det af med SMS’er ved at promovere deres netbårne messenger-klienter i stedet.

Men nu tager Google et skridt, der går noget længere.

Google er nemlig begyndt at diskutere med nogle af verdens største teleudbydere – og ikke kun i USA – om hvorvidt, der kan findes en bedre standard end de gamle SMS- og MMS-protokoller.

Deres forslag hedder RCS – Rich Communication Standards – der er bedre rustet til det, vi rent faktisk gør i dag, nemlig at sende videoer, billeder, lydbidder. Men RCS kan også starte andre former for digital kommunikation. F.eks. vil man angiveligt kunne starte en videosamtale med RCS uden at skulle prøve at blive enige om at bruge Skype, Facebook Messenger, Hangouts eller lignende.

Google forsøger naturligvis at gennemføre dette ved at gøre det til standard på Android til at starte med, ved at implentere RCS direkte i operativsystemet. Og eftersom næsten 85% af verdens smartphones og tablets kører med Android, kan det måske ende med at lykkes.

De teleselskaber, Google foreløbig prøver at indgå partnerskab med, indbefatter tyske Deutsche Telekom, britiske Vodafone, franske Orange og amerikanske Sprint.

Annonce