Forside Baggrund

Politikere: Frit tv-valg, men behold DK4 i en pakke

-
Foto: recordere.dk
TV-politik har flere ansigter. Foto: recordere.dk

Politikerne ønsker frit valg på tv-hylderne, bare det bliver med DK4 i en tv-pakke.

En noget pudsig situation udspiller sig lige nu på Christiansborg.

Her forsøger politikerne at redde tv-kanalen DK4, ved at presse TDC til at beholde kanalen i grundpakken hos YouSee kabel-tv.

Det er ikke bare “tilfældige” politiske udmeldinger, men samtlige ni medieordførere på Christiansborg, der har skrevet til TDCs topchef Pernille Erenbjerg med ønsket om at frede DK4 i YouSees grundpakke. Det skriver MediaWatch.

 

Frygter at DK4 dør

I TDC har de noteret et faldende seertal på DK4 og derfor overvejes at lade kanalen udgå af grundpakken, men det mener politikerne er dårligt for demokratiet.

“Beslutningen vil nok i praksis betyde, at Dk4 ikke kan overleve på sigt. Efter vores opfattelse bidrager Dk4 positivt til det samlede programudbud i Danmark”, skriver medieordførerne ifølge Mediawatch til Pernille Erenbjerg og de fortsætter:

“Kanalens programmer har således karakter af public service, da de henvender sig til mindre befolkningsgrupper og handler om stofområder, som andre kommercielle kanaler ikke beskæftiger sig med. Det gælder blandt andet dækning af valg og folkeafstemninger. Dertil kommer en høj andel af dansksprogede og egenproducerede programmer”.

 

Politikere: Kanaler kan have en berettigelse

“Det er muligt, at kanalen ikke har de store seertal sammenlignet med andre kanaler i TDC’s kanaludbud, men derfor kan kanalen sagtens have sin berettigelse”, skriver medieordførerne i brevet ifølge Mediawatch og fortsætter:

“Efter vores opfattelse har TDC – som den dominerende tv-udbyder på det danske tv-marked – en underliggende kulturpolitisk forpligtelse til ikke bare at distribuere brede, underholdende kanaler, men også kanaler som Dk4 med henblik på at sikre mangfoldighed i det samlede programudbud og ikke bare fokusere ensidigt på seertal”.

Så de “samme” politikere som vil afskaffe tv-pakker og give frit tv-valg til alle, mener at de her er nødt til aktivt at forsøge at frede en privat tv-kanal som de ikke tror vil kunne klare sig i fri konkurrence, og i stedet lade alle YouSee-kunderne betale for kanalen.

 

Annonce