Forside Indhold og distribution Musik

Så er Apple Music officielt klar til Sonos

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Beta-testen er slut og musiktjenesten Apple Music udkommer nu officielt til Sonos i dag.

Siden december har brugere af Sonos musiksystem og musiktjenesten Apple Music kunne teste med på beta-udgaver, men i dag udkommer Apple Music for Sonos i den endelige udgave.

Her er et resumé fra betaversionen der ligger tæt op af den endelige udgave.

Annonce:

 

Apple Music for Sonos

 

Kræver et iOS device

For at bruge Apple Music med Sonos er man indtil videre nødt til at have en iOS enhed, da det er måden man parer Apple Music med Sonos systemet for at komme i gang.

Når man har fået sin konto aktiveret, kan man bruge Apple Music på både Windows, Mac og Android enheder.

 

Udover alm. musik understøttes flere tjenester.
Udover alm. musik understøttes flere tjenester.

 

Support for de vigtigste tjenester

Sonos har gjort meget ud af at understøtte de vigtigste funktioner i Apple Music, og du har adgang til radiostationer, charts inden for alle genrer, og så My Music og anbefalinger af nyt musik.

En af de ting som jeg er vild med er de mange hitlister inden for de forskellige genrer, som gør at jeg kan gå i EDM mode (Electronic Dance Music), hvis det er det jeg har lyst til, og så senere gå i World Music. Det er der nu ikke noget overraskende i. Det kan de fleste streaming tjenester i dag.

Du kan også starte en radio station ud fra et nummer. Det gør man ved at stå oven på nummeret, og så vælge “Start Radio”.

 

Streaming i flere zoner

Vi har prøvet et alm. Apple Music abonnement til 99 kr. og vi havde ingen problemer med at spille forskellige numre samtidigt på samme konto i forskellige zoner.

Jeg spillede f.eks. Dance hitlisten i stuen, og Alternative hitlisten i Orangeriet, og det virkede uden problemer.

Apple Music streamer dog kun i 256 Kbit/s. AAC, og kan naturligvis ikke måle sig med f.eks. Deezer Elite som er en lossless tjeneste jeg også bruger, men er fint nok til de fleste stuer uanset. Men det er jo sjovt at en tjeneste som YouSee Music streamer i 320 Kbit/s., og så vil Apple ikke lege med på kvalitet.

 

Adele testen
Adele testen

 

Hurtig søgning

Apple Music er 100% integreret i de normale søgefunktioner, og “Adele testen” viser at hendes nye album heller ikke findes tilgængeligt på Apple Music.

Men som forventet vises resultaterne på tværs af de services du har på dit Sonos anlæg, og det virker perfekt.

 

Konklusionen

Sonos er blevet det selskab man skal måle sig med, når man vil lave streaming hardware. Og integrationen til Apple Music skuffer ikke.

Det er selvfølgelig “blot” endnu en integration imellem Sonos og en musiktjeneste, men en af dem som folk har ventet på med spænding, da man nu som Apple-bruger har fået en tæt integration med sin iTunes konto.

Apple Music koster kr. 99/måned for enkelt-bruger og kr. 149/måned for et familie-abonnement.

 

Annonce:
KILDESonos
Forrige artikelNye spionfotos af GALAXY S7
Næste artikelApple TV får diktering
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.