Forside Nyheder

Sony-superkamera kan være på vej til smartphones

-

sonysensorMan kommer ikke uden om, at Sony er markedsleder, når det gælder kameraer til smartphones.

Sonys kameraer sidder i iPhones, i Huaweis telefoner, og rygtes endda nu også at skulle lande i Samsungs-telefoner, hvorved Sonys kameraer bliver alt dominerende.

Indtil dette er bekræftet kan folk uden Samsung-telefoner dog glæde sig til, at det nye Exmor RS-kamera, som Sony netop har annonceret.

Det er mindre og meget billigere end de kameraer, Sony tidligere har solgt til f.eks. Apple. I hvert fald, når man sammenligner med deres tidligere kameraer med samme specifikationer.

Kameraet har 22.5 megapixel opløsning og en sensor på 1/2.6 tommer (se billede). Samtidig har den elektronisk billedstabilisering på tre akser og en hybrid-autofokus der kan stille skarpt på ned til 0.03 sekunder.

Kameraet svarer dermed til det, der sad i Xperia Z5, som fik kæmperos for sit kamera – men det nye kamera er altså småt og billigt nok til f.eks. at lande i iPhone.

Sony meddeler, at de regner med at være klar til at sende kameraerne til fabrikkerne til maj, hvilket teoretisk burde gøre det muligt at putte dem i de iPhones, der lander sidst på året – hvis Sony har leveret gode testeksemplarer til Apple.

Annonce