Forside Produkter Connected Home

TEST: VIFA Copenhagen – Trådløs højttaler med stil

-
VIFA Copenhagen (foto: recordere.dk)
VIFA Copenhagen (foto: recordere.dk)

Danske VIFA har lanceret deres Copenhagen højttaler, og har allerede vundet flere priser for dens design. Men hvordan lyder den? – Vi har haft Copenhagen på test bænken.

 

Udpakning og design

Højttaleren kommer i en flot papkasse, der udover den trådløse højttaler indeholder strømkabel, mini-jack og et toslink optisk kabel i flot design.

Annonce:

Højttaleren kommer i en lærredspose, og udpakningen giver virkelig en eksklusiv følelse af kvalitet. Højttaleren vejer hele 4,65 kg. Vægten skyldes at der udover 6 højttalere også er et Lithium Ion batteri, så du kan tage højttaleren med ud i haven hvis nødvendigt.

Højttaleren er frækt pakket ind (foto: recordere.dk)
Højttaleren er frækt pakket ind (foto: recordere.dk)

Designet minder mig meget om en klassisk transistor radio i moderne design, og VIFA Copenhagen er beklædt med Kvadrat uld som er en af Europas førende tekstilfabrikanter. Designet er stilfuldt og den vil gøre sig godt i mindre stuer, værelser og i køkkenet.

Højttaleren hviler i en alumininum ramme, der går hele vejen rundt, og den er i samme farve som stoffet på højttaleren.

På forsiden af højttaleren finder man en LED cirkel, der fortæller om man har netforbindelse eller Bluetooth forbindelse, ligesom man finder diskrete lydstyrkeknapper, der er gemt bag stoffet.

 

Lydstyrke og forbindelses-LED på VIFA Copenhagen (foto: recordere.dk)
Lydstyrke og forbindelses-LED på VIFA Copenhagen (foto: recordere.dk)

På bagsiden finder man tænd/sluk samt en Connection knap. Der er også en diode der viser om batteriet lader. Udover det er der strømstik, optisk/analogt samt et USB stik som gør du kan tilslutte din iOS enhed og spille via USB.

 

Screenshots fra VIFA App (collage: recordere.dk)
Screenshots fra VIFA App (collage: recordere.dk)

Opsætning går som en leg.

VIFA Copenhagen er let at sætte op. Du kan vælge at lade højttaleren starte sit eget trådløse netværk, og så forbinde med VIFA’s app til højttaleren, og så sætte netværket op – Du kan også gøre det let via en webbrowser, hvor du forbinder til højttaleren, og så fortæller hvad dit trådløse netværk hedder, og hvad du vil kalde højttaleren.

Så genstarter den, og så har du adgang via Airplay og DLNA. Hvis du hellere vil bruge Bluetooth AptX, så kan du også det.

 

 

copenhagen-ocean-blue-101308_300dpi_1024x1024

Hvordan lyder den ?

VIFA Copenhagen er dansk design på både yder og indersiden. De seks højttalere er alle danske VIFA enheder, og den består af to 28 mm tweeter enheder, to 50 mm midrange højttalere og to 80 mm woofer enheder, der er sandwich monteret, så de står lige op af hinanden.

 

Indmaden i VIFA Copenhagen.
Indmaden i VIFA Copenhagen.

Der mangler hverken diskant, mellemtone eller bas i højttaleren, og selv ved fuld styrke er der ikke overstyrring.

Med Andreas Vollenweider “Bella Donna” kommer både harpe og bas flot til sin ret, og jeg er imponeret over hvor bredt et sweetspot højttaleren har, og selvom højttaleren ikke er cirkular, så var jeg imponeret hvor god lyd der var hele vejen rundt om højttaleren. Dybden på dens standard lydopsætning er tilpas og selvom jeg prøvede de forskellige soundsettings i appen faldt jeg hele tiden tilbage til den “neutrale” i app’en fordi den passede findt til den måde jeg gerne vil høre musik på.

Men skal man holde fest, er det fint at man kan smide højttaleren i “Party” setting, og så får diskant og bas lige et boost.

Med Deezer Elite prøvede vi at streame lossless, og mærkede forskellen i kvaliteten på f.eks. SAVEUS med Levitate me. VIFA Copenhagen klarer sig også godt til Opera og klassisk. Vi testede Romanza med Andrea Bocelli, og der fik vi en fin ballance mellem musik og stemme.

Så uanset hvad musiksmag man har har VIFA en god lyddybde og klang.

 

Forbindelserne på bagsiden af VIFA Copenhagen (foto: recordere.dk)
Forbindelserne på bagsiden af VIFA Copenhagen (foto: recordere.dk)

Gode trådløse forbindelser

VIFA Copenhagen har som tidligere skrevet både bluetooth og trådløs netværks-forbindelse.

Vi testede VIFA Copenhagen med både Android, iOS og OS X forbindelser, og det virkede bare.

På Android brugte vi en Huawei Mate 8, der via Bluetooth AptX, og på vores iOS enheder brugte vi både Bluetooth og AirPlay. Det er skønt at man ikke skal skifte på højttaleren for at køre enten bluetooth eller trådløst netværk.

Er man på farten kan man sætte VIFA Copenhagen via Bluetooth, eller WiFi-Direct og så er man kørende.

 

Konklusion

VIFA er den nye stjerne på himlen over danske trådløse højttaler fabrikanter som også favner Libratone, Clint Digital og naturligvis Bang & Olufsen.

VIFA lykkedes med deres satsning, og Copenhagen er blandt de bedste trådløse højttalere vi har hørt. Og så er der lige designet som vi er vilde med.

Prisen på VIFA Copenhagen er 5.299,00 DKK., så det er den store tegnebog du skal have med hvis du vil have eksklusivt design. Men så får du også en trådløs højttalere som har god og flot design. Handler du hos VIFA har du iøvrigt 14 dages fuld returret hvis du ikke er tilfreds med lyden.

Specifikationer

 • Dimensioner: 268 mm/ 362 mm / 90 mm
 • Vægt: 4,65 kg.
 • Farver: Anthracite Grey, Pebble Grey, Sunset Red, Sand Yellow, Ocean Blue and Ice Blue
 • Forbindelser:
  • Bluetooth aptX
  • Wi-Fi direct
  • Wi-Fi networked
  • Wired optical or analog 3.5 mm minijack
  • Wired USB (only iOS device at present)
 • Højttalere:
  • Tweeter 2 X 28 mm Vifa driver unit with soft dome and neodymium magnet
  • Midrange 2 X 50 mm Vifa driver unit with aluminium cone and neodymium magnet
  • Woofer 2 X 80 mm Vifa driver unit with flat sandwich cone and neodymium magnet. Mounted mechanically back to back in a force balanced configuration supported by 4 passive radiators
Annonce: