Forside Nyheder

Chromecast solgte bedst i 2015

-

Chromecast 2

Med en 35% markedsandel topper Google Chromecast markedet for tv-streamere.

Google Chromecast fører an i markedet for tv-streamere. Det er den kategori af produkter hvor der på 8 ud af 10 produkter stod der enten Google, Apple, Roku eller Amazon her i 2015.

Chromecast havde en 35% markedsandel på verdensplan indenfor tv-streamere i 2015, ifølge Strategy Analytics rapport “Global Connected TV Device Vendor Market Share: Q4 2015.”

Med en pris omkring 320 kroner, for den seneste model, der er Chromecast impulskøb for mange og mange hjem har flere af dem allerede.

“Google’s puck-størrelse Chromecast dongle fortsætter sin brede appeal hos forbrugere der foretrækker den mobilfokuserede tilgang. Mobilitet og pris har gjort den til impulskøb for mange og hjem med flere Chromecasts er ikke usædvaneligt.”, fortæller David Watkins, Service Director indenfor “Connected Home Devices” hos Strategy Analytics, og han fortsætter:

“Dog er Chromecast ikke nødvendigvis universets centrum for alle og enheder som Apple TV, Roku og Amazon Fire TV er fortsat populære hos dem der foretrækker en mere traditionel fjernbetjeningsstyret TV-oplevelse”.

Totalt set fører Apple TV fortsat som den tv-streamer-serie der har solgt bedst over alle årene. Her har Apple TV til dato solgt 37 mio. enheder på verdensplan, men Google Chromecast haler ind med nu 27 mio. solgte. På 3.pladsen ligger Roku med 20 mio. mens Amazon har solgt under 10 mio.

 

Annonce