Forside Indhold og distribution Film

Nu kommer modstanden mod The Screening Room

-
 (Foto: Twentieth Century Fox Home Entertainment/Dan Steinberg)
(Foto: Twentieth Century Fox Home Entertainment/Dan Steinberg)

Da vi skrev om den foreslåede tjeneste The Screening Room tidligere på ugen, så alt ud til at være på skinner.

Tjenesten fik opbakning fra store Hollywood-instruktører som JJ Abrams, Ron Howard og Steven Spielberg og havde endda indledt et samarbejde med den gigantiske, amerikanske biografkæde AMC Theatres.

Men det er bestemt ikke alle, der er lige begejstrede.

To andre af Hollywoods tunge drenge, instruktøren James Cameron og topproduceren Jon Landau (bill.) er nu gået ud i pressen og har vist deres modstand mod The Screening Room.

”Vi forstår ikke, hvorfor industrien ikke vil tilskynde publikum at se de film, vi arbejder så hårdt på at skabe, under de bedst mulige forhold” siger Cameron og Landau til Deadline Hollywood.

Instruktøren Christopher Nolan bakker de to op: ”Det er svært at vise vigtigheden af, at film kommer i biografen først bedre end Cameron og Landau har gjort”, siger han i en pressemeddelelse.

 

Brancheforeninger imod

Den amerikanske forening af biograf-ejere, National Association of Theatre Owners (der har den lidt pudsige forkortelse NATO), er mindre fordømmende i deres udmelding. Men modstanden er stadig tydelig. I en pressemeddelelse anerkender foreningen behovet for innovation, men slår fast, at markedsinnovation af denne type bør foregå mellem biograf-ejere og filmstudier og ikke tredjeparter som The Screening Room.

En mindre forening af specialbiografer har været langt mere fordømmende i deres udmelding: ”Vi mener, at det vil føre til langt mere pirateri og fjerne en stor del af indtægterne fra markedet” skriver foreningen Art Hous Convergence i et åbent brev, ”På dette tidspunkt, og ud fra de informationer, vi har til rådighed, opfordrer vi alle studier til at nægte at levere indhold til tjenesten”.

Også i Danmark er man ikke tryg ved The Screening Room, og især boksen, der følger med. Kim Pedersen fra brancheforeningen Danske Biografer siger til Recordere.dk: ”Er der én ting, historien har lært os, er det at lige så hurtigt som man kan fremstille ’pirat-sikrede’ anordninger, lige så hurtigt knækker pirater dem”.

 

Annonce