Forside Nyheder

Microsofts Twitter-bot lukket ned fordi den var racistisk

-

TayDet lader til, at der stadig er lang vej, når det gælder kunstig intelligens.

Mindre end en dags tid efter lanceringen af en Twitter-bot fra Microsoft, der angiveligt skulle kunne indgå i almindelig, menneskelig samtale, har sidstnævnte allerede fundet den indre svinehund frem.

Fordi Twitter er så fyldt med ukvemsord, racisme og andre former for diskrimination og tilsvining, gik der ikke en gang et døgn, før Tay, som botten hedder, begyndte at være lige så ond som resten af Twitterverset.

Som man kan se på billedet, der er samlet af Twitterbrugeren @geraldmellor, begyndte den både at synes om Hitler og hade jøder på kort tid. Senere kom den også til at sige, at komikeren Ricky Gervais gik ind for totalitært styre, fordi han var ateist, for som Tay sagde, ”Ateismen er opfundet af Hitler”.

Nu har Microsoft lagt Tay til at sove. Hvornår den vågner op igen, er ikke til at vide.

Annonce