Forside Nyheder

OL bliver sendt i VR og 8K

-

rio2016Når de olympiske discpliner bliver skudt ud i æteren til alle verdens tv-skærme til sommer, kan sportsfans supplere med en mere absorberende oplevelse.

Olympic Broadcasting Services har nemlig over for websitet Advanced Television bekræftet, at de vil sende én større OL-event dagligt ud i Virtual Reality.

Det betyder, at indehavere af VR-briller vil kunne se begivenhederne live, som om de selv sad på stadion. Også åbnings- og afslutningsceremonierne vil blive transmitteret live med 360 graders udsyn. Vi ved endnu ikke, hvordan det præcis kommer til at foregå og hvilke headsets, der understøttes. Men man kunne f.eks. forestille sig, at der GEAR VR-ejere vil kunne købe en app til Samsung-smartphones, der formidler disse events.

Folkene bag den olympiske tv-formidling har også meddelt, at de vil transmittere 130 ud af i alt cirka 7000 timers OL-tv i 8K – helt specifikt 7680 x 4360-opløsningen. Dette vil dog kun ske til det japanske tv-marked, og det vil kun være et ganske lille udvalg af folk, der kan se det.

Der findes nemlig kun et enkelt 8K-tv i kommerciel handel, en model fra Sharp der koster over en halv million kroner. Hvis man har sådan et tv, kan man til gengæld også opleve de udvalgte sportsgrene i 22.2-kanalers surround.

Annonce