Forside Indhold og distribution Biograf

Se biografaktuelle film hjemme med The Screening Room

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

I USA arbejdes der nu på en ny tjeneste der skal gøre det muligt at leje biografens premierefilm derhjemme.

Der lader til at være en opblødning på vej indenfor filmdistribution, der kan gøre det muligt at se biografernes premierefilm i hjemmebiografen. Vel og mærke samtidig med premieren i biografen.

Det er Napster medstifter Sean Parker der, sammen med Prem Akkaraju fra SFX Entertainment, har været på lobbyarbejde hos filmstudierne. Det skriver Variety.

De kalder den nye tjeneste “The Screening Room” og den skal gøre det muligt at leje en biografaktuel premierefilm derhjemme, for et højere beløb.

For at være med skal man investere i en settopboks til omregnet 1050 kroner og derefter koster biograffilmene omregnet 350 kroner for 48 timers leje. Til gengæld kan filmene lejes samtidig med premieren i biografen.

Ifølge Variety har Hollywoodstudierne Universal, Fox og Sony vist interesse for planerne. Forvent dog ikke at “The Screening Room” åbner udenfor USA til at begynde med.

Men hvis de får lov kan det bane vejen for tilsvarende modeller verden over, med udlejning af biografaktuelle film til hjemmebiografen.

Se også: JJ Abrams, Steven Spielberg og Peter Jackson bakker op om The Screening Room

 

Annonce