Forside * Featured

TEST: Samsung Galaxy S7 Edge

-
Samsung Galaxy S7 Edge "On the Rocks" (foto: recordere.dk)
Samsung Galaxy S7 Edge “On the Rocks” (foto: recordere.dk)

Vi har testet Samsung Galaxy S7 Edge, og kort fortalt så er Galaxy S7 Edge mere af alt det gode de startede med i Galaxy S6 sidste år.

 

Udpakning og første indtryk

Samsung Galaxy S7 Edge kommer i en lækker sort kasse, som udover telefonen indeholder Micro USB, USB lader, USB adapter samt et par lækre in-ear hovedtelefoner.

Annonce:

Udpakning og installation er let og hurtigt, og har man en tidligere model, kan man flytte indhold og programmer fra en telefon til en anden ved hjælp af den medfølgende USB dongle. Det var nu ikke noget vi testede, da vi har vores Android backups i Google skyen.

 

Pakkens indhold (foto: recordere.dk)
Pakkens indhold (foto: recordere.dk)

Kort fortalt er Samsung Galaxy S7 Edge det som svarer til en “S” model af iPhone. Der er hurtigere performance, bedre kamera og så er der optimeret på software.

På hardware fronten har Samsung opdateret deres processor der nu er en Exynos 8890 – 8 kernet 2.3 GHz + 1.6 GHz quad-core (64-bit), ligesom man har opdateret den interne RAM til 4 GB mod 3 GB på Galaxy S6 modellerne.

Samsung Galaxy S7 Edge kommer med 32 GB hukommelse, men så har de gjort plads til et Micro SD kort, hvor man så kan udvide den plads man har til rådighed.

Samsung har nedgraderet opløsningen på kamera fra 16 til 12 megapixels, men til gengæld er kameraet bare så meget bedre end sin forgænger, men det vender vi tilbage til længere ned i anmeldelsen. Lysfølsomheden er F 1.7 som er en forbedring i forhold til 1.9 på sidste års model.

Telefonen er blevet lidt tykkere i forhold til sidste år, men det er fint, for det gør at batteriet er blevet større og nu yder 3.600 mAh. Telefonen er også blevet lidt tungere end sin forgænger, men det gør ikke noget, så længe at vægten er gået til mere batteri.

Det er også dejligt at de buede sider nu føles mere rigtigt end sidste års model, som kunne virke lidt skarp og uhåndterlig.

Skærmen er vokset, og nu har du hele 5.5” Super AMOLED med en opløsning på 2560×1440 pixel (577 PPI).

 

 

Og så er Samsung Galaxy S7 Edge IP68 certificeret, og det betyder at den er vandtæt i op til 30 min. på ned til 1.5 meters dybde, men hvem har lyst til at tage sin telefon med i bad? – Men det er skønt at man kan tabe den i vasken og WC’et uden den går i stykker. Især fordi telefonen er så glat med sine store glasflader på forsiden og bagsiden, at den let glider ud af lommen, hvis man sidder ned.

På forsiden er Samsungs fingeraftryksaflæser sammen med HOME knappen den eneste fysiske knap, og den virker perfekt. Den er hurtig at sætte op, og enormt hurtig at bruge.

I bunden finder du Micro USB og minijack.

 

Bunden af Samsung Galaxy S7 Edge (foto: recordere.dk)
Bunden af Samsung Galaxy S7 Edge (foto: recordere.dk)

 

Mindre bloatware, men stadig for meget.

Samsung Galaxy Edge S7 er baseret på Android Marshmallow 6.0.1, og med den har Samsung arvet bl.a. Doze og App Standby, der gør at Android er mere blid mod batteriet.

Sidste år begyndte Samsung at fjerne en masse af det software som de ellers fyldte deres telefon med. Og det er tydeligt at Samsung fortsætter de gode takter de startede sidste år og fjerner mere og mere af deres eget rodede software, og erstatter det med kendte og udbredte løsninger.

Desværre er det stadig for meget i min optik. Hvorfor skal hele Microsoft Office installeres som standard, og hvis jeg så vil fjerne den, kan jeg kun disable den, ikke fjerne den. Det ville da være lækkert om man kunne vælge til og fra selv når man installerede telefonen.

Men ros til Samsung for at bevæge sig i den rigtige retning, men hvor kunne jeg godt tænke mig en NEXUS version af Samsung Galaxy Edge serien. Helt renset for andet end Edge funktionaliteterne.

For Edge funktionerne på Galaxy S7 Edge er blevet bedre, og jeg har stor glæde af genvejene til kontakter, programmer og vejret.

Men kære Samsung, der er to kanter på jeres Edge modeller, hvorfor bruger i ikke også venstre side. For brugere af Android telefoner findes der en smart launcher der hedder Action Launcher, og de bruger både venstre og højre side, så man kan have alle sine applikationer i en liste ved at swipe ind fra venstre side. Det ville være så lækkert også at have det i Samsung’s brugerflade.

 

SAMSUNG_GALAXY_S7_EDGE_ARTIKEL_025
Skærmen er sindsyg lækker (foto: recordere.dk)

 

Lækker skærm

Skærmen på 5,5” og med en opløsning på 2560×1440 pixel (577 PPI), og den står knivskarpt og farverig. I det hele taget kan der ikke være nogen tvivl om at OLED skærme er vejen frem, så der kan Apple godt snart komme med på vognen.

Og sidste års edge feature, hvor de kunne vise et nat-ur, er erstattet af en allways on indstilling, hvor man på dele af skærmen kan få vist ur og dato eller en kalender, batteristatus og eventuelle notifikationer.

Det er en smart feature, som Samsung fortæller kun koster 5% batteri, men som jeg oplevede nærmere de 10% på en helt dags brug.

Men da telefonen alligevel skulle lades op når dagen var omme, så er Allways On en smart feature, til hurtigt at se om der er kommet nye notifikationer.

Men, hvorfor bruger Samsung ikke en sensor til at mærke om den ligger i lommen, og så slukke for skærmen når telefonen alligevel er gemt væk?

 

Super performance

Samsung’s egen Exynos 8890 processor yder sindsygt godt, og Samsung er lige nu den hurtigste Smartphone vi har testet. Den scorer mellem 127.500 og 130.000 på AnTuTu benchmark 6.0.1 ved flere kørte test, og når vi navigerer rundt i programmer og brugerfladen, så er det helt flydende.

Selv Chrome browseren som vi har haft skiftende oplevelser med på forskellige Android telefoner er helt flydende på Samsung Galaxy S7 Edge.

Programmerne starter lynhurtigt, og skift mellem programmerne sker helt flydende. Så når det gælder performance, så er der ingen over, kun under mod Samsung Galaxy S7 Edge.

 

SAMSUNG_GALAXY_S7_EDGE_ARTIKEL_026
Samsung Galaxy S7 Edge (foto: recordere.dk)

 

Hvordan virker den som telefon?

Telefondelen fungerer ligesom på S6 Edge fint. Vi havde gode antenneforhold de steder hvor vi testede.

Den medfølgende SMS/MMS applikation er stadig elendig i forhold til andre beskedprogrammer derude, og det var en af de første apps vi skiftede ud med et alternativ fra Googles Play Store.

Samsungs egen SMS applikation har nu på 3. år et software problem, der går i MMS mode efter en håndfuld SMS’er. Det er for ringe at Samsung stadig ikke har fået løst det problem. Især fordi det også blev nævnt i forbindelse med Samsung Galaxy S6 Edge anmeldelser.

Det indbyggede tastatur virker fint, men også der er det en smagssag om man vil bruge Samsungs tastatur, eller f.eks. bruge Swiftkey, Fleksy eller et af de mange andre gode alternativer derude.

 

Kameraet på bagsiden (foto: recordere.dk)
Kameraet på bagsiden (foto: recordere.dk)

 

Kamera i sin helt egen klasse

Som tidligere skrevet, så har Samsung valgt at gå fra 16 til 12 megapixels på deres kamera, men det er et super valg, fordi de samtidigt har fået bedre lysfølsomhed (F 1.7), og så har de fået en kraftigt forbedret autofocus og optisk billede stabilisering.

Vi har testet kameraet i alle lys- og vejrforhold, og vi var meget imponerede over kvalitet og detaljegrad i billederne vi tog med telefonen.

Især i mørke er S7 i særklasse i forhold til både iPhone og Sony Xperia som ellers også er gode telefoner til billeder.

 

 

På videosiden understøtter Samsung Galaxy S7 Edge 4K/UHD (3840 x 2160 pixels), men uden OIS, men den kan også optage i QHD eller 1080P/60 og det oplevede vi som et bedre all-round valg for video optagelser.

Kameraet har mange indstillinger, og kan bl.a. optage i RAW hvis man vælger “Pro” indstilling, og så kan man vælge en masse foruddefinerede indstillinger, bl.a. super slow. Men man kan også downloade andre modes som f.eks. animerede GIF’s.

Man kan også vælge “Motion Photo”, som er en klone af Apples Live Photos, men personligt er det ikke noget jeg gider bruge tid på. Hverken på iOS eller Android. Pladsspild og noget man så sjældent ville bruge, at det er nærmest ligegyldigt.

Kamera appen er hurtig til at starte op, og let at bruge, og ligesom på S6 kan man indstille kameraet til at starte ved to klik på home knappen.

Det frontvendte kamera er på 5 megapixel, og tager også rigtigt gode billeder, og fungerer godt til selfies, Skype og andre videochat programmer.

Vi har lavet et galleri af billeder som vi har taget med Samsung Galaxy S7 Edge nedenfor.

 

 

Opladning og batteritid

Samsung Galaxy S7 Edge understøtter både hurtig opladning via kabel og trådløs opladning via en trådløs oplader som kan købes som ekstra udstyr.

Samsung har lavet deres egen Quick Charge standard de kalder “Adaptive Fast Charging”, og den kunne via den medfølgende USB oplader oplade telefonen på under halvanden time.

Oplader man telefonen via trådløs går det væsentligt langtsommere, fra 89% til 100% tog en halv time.

Batteritiden er i øvrigt ikke imponerende. Ved almindeligt brug af apps og sociale medier samt skærmen på “allways on” skal man nok komme fint igennem en dag med ca. 20-30% tilbage når man går i seng, men er man heavy gamer, eller YouTube bruger, så kan det godt være at man skal være opmærksom på hvor man har lagt sin oplader i løbet af dagen.

Det er skuffende, at Samsung ikke formår at få mere ud af det ekstra store batteri, især når man tænker på at de jo har fået Android 6.0.1’s batterioptimering med i købet.

 
SAMSUNG_GALAXY_S7_EDGE_ARTIKEL_024

 

Konklusion

Vi var begejstrede da Samsung Galaxy S6 Edge kom ud, og det er vi også med Samsung Galaxy S7 Edge. Det er en fantastisk telefon, der virkeligt giver Android det ypperste hardware at køre på.

Kunne man så bare få den i en NEXUS model med ren Android oplevelse, så ville Samsung Galaxy S7 Edge være den perfekte telefon anno 2016, men det kan man ikke så selvom vi giver S7 Edge vores bedste anbefalinger, så mener vi stadig at software oplevelsen kunne være nummeret bedre.

Men kigger man på hardware oplevelsen, så får man lige nu ikke et bedre kamera, en bedre hastighed og en bedre samlet oplevelse end man gør med Samsung Galaxy S7 Edge, der også lander på en topscore.

 

Pris og levering

Prisen på Samsung Galaxy S7 Edge ligger i skrivende stund fra ca. 6.200 kr. og opefter. Men du kan se aktuelle dagspris på telefonen her.

Telefonen kan købes med og uden abonnement i mange tele- og elektronikbutikker.

 

 

Specifikationer

Operativsystem Android
Skærmstørrelse 5.5 tommer
Skærmopløsning 2560×1440 pixels
Pixel Density (PPI) 534
Intern hukommelse 32 GB
RAM 4 GB
Processor hastighed 2.3 GHz
Processorkerner Octa Core
System on Chip (SoC) Samsung Exynos 8890
Processor Samsung Exynos M1
Vandafvisende Ja
IP-Klasse IP 68
Touch screen Ja
USB forbindelse Ja
Design Almindelig

Kamera

Antal kameraer 2
Megapixels 12 Megapixels
Megapixels frontkamera 5 Megapixels

Strømkilde

Batterikapacitet (mAh) 3600

Trådløst

4G (LTE) Ja
3G Ja
Wi-Fi Ja
802.11ac Ja
802.11n Ja
802.11g Ja
NFC Ja
Bluetooth Ja

Størrelse

Højde 150.9 mm
Bredde 72.6 mm
Dybde 7.7 mm
Vægt 157 g

 

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Design
Performance
Kamera / Video
Samtale kvalitet
Pris
Forrige artikelVind JBL streaming-højttalere (SLUT)
Næste artikelYouSee har scoret antenneforening i Odense
test-samsung-galaxy-s7-edgeVi var begejstrede da Samsung Galaxy S6 Edge kom ud, og det er vi også med Samsung Galaxy S7 Edge. Det er en fantastisk telefon, der virkeligt giver Android det ypperste hardware at køre på. Kunne man så bare få den i en NEXUS model med ren Android oplevelse, så ville Samsung Galaxy S7 Edge være den perfekte telefon anno 2016, men det kan man ikke så selvom vi giver S7 Edge vores bedste anbefalinger, så mener vi stadig at software oplevelsen kunne være nummeret bedre.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.