Forside Indhold og distribution Film

‘The Force Awakens’ er lækket i piratkopi

-

star-wars-the-force-awakens-blu-ray-dvd-Star_Wars-_The_Force_Awakens_Print_Blu-ray_Beauty_Shot___Worldwide_6_75_rgbMan kunne næsten forvente, at det ville ske.

En af de største filmsucceser i nyere filmhistorie er på vej ud på Blu-Ray, hvor den lander om et par uger. Den kommer til download på diverse tjenester 1. april.

Men allerede nu er der sluppet en kopi ud på torrent-tjenesterne. Ifølge Engadget var der allerede 250.000, der havde downloadet selve torrent-filen på bare 12 timer.

Det store spørgsmål er, hvordan Disney vil reagere. Ikke så meget i forhold til netop denne film og de penge, de eventuelt vil tabe. Men mere i forhold til, at der lige nu florerer masser af fan-kopier af de gamle Star Wars-film ude på nettet, i fan edits eller udgaver, der f.eks. har restaureret Episode IV fra en gammel filmkopi.

Hvis Disney beslutter sig for at slå hårdt ned på piratkopiering af ’The Force Awakens’ kan det være svært for dem at argumentere for, at fan-kopierne ikke også skal fjernes fra nettet (i det omfang, det overhovedet kan lade sig gøre) – og det ville jo være ærgerligt, især fordi Lucasfilm før salget til Disney gav udtryk for, at de godt kunne lide, hvad der skete i fancommunity’et med filmene.

Annonce