Forside Nyheder

Xbox drejes hen imod PC-gaming

-

xboneMicrosoft har netop løftet sløret for lidt af Xbox-konsollens fremtid.

Der er en hel del Xbox-brugere, der synes, at Xbox One var lidt for fokuseret på TV-delen og ikke nok på spil-delen, og det har Microsoft taget til efterretning.

Uden at blive alt for konkret fortalte Xbox-chefen Phil Spencer, at Microsoft igen ville ”sætte spilleren i centrum”, og at Microsoft igen vil tillade sig at ”afkoble software fra hardware”, når det gælder Xbox.

Det sidste handler om, at Xbox’en nu ikke kører med sit eget system, men er en del af Windows 10-familien. Microsoft opfordrer p.t. alle, der laver programmer til platformen til, at de skal lave dem som Universal Apps, og derved gøre det muligt at køre dem på forskellige hardwareplatforme.

For Xbox’ens vedkommende siger Spencer, at det vil få folk ud over problemet med bagudkompatibilitet, noget som Xbox One fik tæv for ikke at kunne ved dens lancering.

”Det bliver lidt mere som på en PC”, fortalte Spencer ved en Microsoft-event for nylig ifølge Engadget, ”hvor jeg kan gå tilbage og spille klassikere som ’Doom’ og ’Quake’, samtidig med at jeg kan spille alle de nye spil i 4K”.

Et andet aspekt ved fremtidens Xboxe, der bliver lidt mere pc-agtigt, er at der vil komme mulighed for hardwareopgraderinger i stedet for at man skal ud og købe en helt ny konsol. Det vil formentlig ske ved at Microsoft oftere vil opgradere Xbox’ens grafik- og CPU-kapaciteter, uden at skulle lancere et helt nyt design.

Annonce