Forside Produkter Connected Home

Google afliver produkter i smarte hjem

-
Produkter fra Revolv gøres snart ubrugelige
Produkter fra Revolv gøres snart ubrugelige

Google-koncernen sætter en tyk streg under hvor sårbart markedet for intelligente hjem er, ved med et slag at gøre produkter ubrugelige.

Det smarte hjem er fremtiden, men Google-koncernen demonstrerer nu hvor skrøbelig den fremtid kan være, ved at aflive fungerende produkter.

Dette er ikke noget der berører danske hjem; Men vanen om at man køber et produkt, og så virker det indtil det er slidt op, virker død med hele “Connected Home” verdenen.

Her er enhederne netop “connected” (forbundet) og det betyder ofte også at de er afhængige af services på internettet, og kun sålænge nogen betaler og vedligeholder disse services, vil produkterne i hjemmet fungere.

Annonce:

Den aktuelle sag handler om firmaet Revolv der stod bag homeRevolvA, som er en enhed der kan fjernbetjene andre enheder i det smarte hjem. Altså en form for central styring.

Det Google-ejede Nest købte Revolv forrige år og lukker det nu ned.

“Revolv was a great first step toward the connected home, but we believe that Works with Nest is a better solution and are allocating resources toward that program”, fortæller en talsmand for Nest til Business Insider.

Så fra maj er det slut. Der bliver Revolv-produkterne “bricked” (gjort til “mursten”) og vil være lige til elektronik skrot.

Dermed demonstrerer Google *) hvor sårbart markedet for smarte hjem er. Det man tror fungerer den ene dag kan være dødt den næste.

 

*) Teknisk set er det Googles nydannede moderselskab Alphabet der ejer Nest, og det er Nest der slukker for Revolv-produkterne.

Annonce: