Forside Nyheder

Japanerne kommer først med national, biometrisk betaling

-

paytouch1Det vil nok overraske mange, der ikke har været der, at de i Japan ikke er særlig skarpe til det med elektronisk betaling.

I hvert fald ikke, hvis man er turist. Selv i Tokyo er det sjældent, at man kan bruge sit MasterCard, og bank-kontantautomaterne tager ikke imod fremmede kreditkort. I Japan foregår rigtig meget stadig i kontanter.

Annonce:

Men nu har Japan jo et ry at beskytte, når det gælder teknologisk dominans, så den japanske regering har besluttet sig for at komme turisternes behov i møde på en ny måde. Og på den måde kan de blive det første land, der nationalt indfører biometrisk betaling.

Konceptet, der vil blive testet til sommer i 300 butikker i fire turistbyer syd for Tokyo, er ganske enkelt. Når du lander i lufthavnen, registrerer du dit kreditkort og et af dine fingeraftryk. Og når du står ude i en souvenirbutik og gerne vil betale, holder du bare fingeren hen på fingeraftryks-scanneren.

Japan News skriver, at hvis testen går godt, skal systemet være landsdækkende, når Japan i 2020 skal være vært ved sommer-OL i Tokyo.

Der er dog allerede privatlivsforkæmpere, der har udtrykt nervøsitet i forhold til, hvordan fingeraftryksdata lagres og anonymiseres.

Der har været gjort forsøg i flere år med biometrisk betaling i så forskellige egne som Ibiza og Singapore, men aldrig som nationalt initiativ.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.