Forside Nyheder

Sådan vil HbbTV erstatte tv-boksen

-

 

Illustration: recordere.dk
Illustration: recordere.dk

HbbTV vil mere end streaming-portaler og interaktive tjenester, de vil også erstatte din tv-boks.

Herhjemme er HbbTV mest kendt fra DR TV, hvor tv-portalen fra DR kan tilgås ved tryk på den røde knap, der hvor HbbTV er understøttet af tv-distributør og TV.

Annonce:

Udover at tilgå en streaming-portal på nettet findes der også forskellige interaktive muligheder i HbbTV som ikke benyttes herhjemme.

Men seneste HbbTV bygger på web-teknologi med HTML5, så det er muligt at bygge lidt af hvert i det system, altså hvis ellers tv-modtageren forstår at vise det, og det er jo det som specifikationer er med til at løse.

Seneste HbbTV specifikation er version 2.0 og snart udvides den med et særligt sæt af “operator aplications” – dvs. elementer som tv-distributørene kan gøre brug af.

 

Sådan kan HbbTV også se ud. Foto: HbbTV.org
Sådan kan HbbTV også se ud. Foto: HbbTV.org

 

Erstat tv-boksen

I dag kan TV-apparaterne selv vise en tv-guide på skærmen, når tv-distributøren udsender den, men er der brug for mere avancede tjenester som arkiv tv, start forfra o.lign. så kræves en tv-boks fra distributøren.

Derfor har YouSee, Stofa, Waoo, Boxer mv. allesammen tv-bokse i dag. For tv-apparaterne kan ikke alt det smarte på egen hånd.

Men det vil HbbTV gerne ændre på, og deres svar er “operator applications”. Det bliver et tillæg til den eksisterende HbbTV 2.0 åbne standard, men med flere “greb” som tv-distributører kan benytte til at bygge ting som:

  • Kanal navigation
  • TV guide
  • Betalings-tv

Og det kan så kombineres med streaming-tv som arkiv-tv, start forfra, adgang til optagelser gemt centralt mm.

 

HbbTV er åben for alle

Alle tv-distributører vil kunne benytte HbbTV til at levere deres egne tjenester, oplevelser og branding til TV-apparaterne ude hos deres kunder, om det er via satellit, antenne-tv, kabel-tv eller IPTV.

Ja, oplevelsen vil selv kunne leveres igennem en tv-boks også.

Tilblivelsen af HbbTV “operator aplications” har været igang i et stykke tid, og er efter den indledende kravspecifikation nu gået ind i den fase hvor selve specifikationerne fastlægges.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.