Forside Indhold og distribution Film

’Star Trek Beyond’ kan blive gennembrud for Barco Escape

-

barcoescapeFilmbranchen har altid gået hånd i hånd med udviklingen af teknologi, der kan gøre biografoplevelsen mere fantastisk.

Det går helt tilbage til de store filmformater som Cinemascope, der kom ud i 50’erne til formater som Cinerama og senere IMAX.

Det belgiske projektor-firma Barco har deres eget bud, de kalder Barco Escape. Det er en immersive cinema-løsning, hvor der er hele tre lærreder i biografen, der skaber en langt mere omsluttende biografoplevelse.

Der er kun 15 Barco Escape-biografer i USA lige nu og to i Belgien, og en den nyeste film, der er blevet lavet i formatet er ’Maze Runner: The Scorch Trials’ (bill.). Men JJ Abrams og hans produktionsselskab, Bad Robot, har i denne uge meddelt, at ’Star Trek Beyond’ (der instrueres af Justin Lin), er i gang med at blive testet i det ultrabrede format.

’Star Trek Beyond’ får premiere til juli, og til den tid forventer Barco at have 50 biografer åbne. Når vi når frem til 2017 vil der være 150 af dem verden over – med lidt held også en enkelt i Danmark.

Annonce