Forside Indhold og distribution Film

Vestager tvinger Hollywood i knæ

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

En af de ordgrupperinger, vi bruger oftest her på Recordere er ordene ”endnu”, ”ikke”, ”i” og ”Danmark”.

Ofte kommer Danmark sent med i indholdstjenesternes territorier, mestendels fordi det er et lille marked. Men det er imod EU’s grundprincipper, når varer, der udbydes i ét EU-land, ikke må sælges i et andet. Og derfor har den danske kommissær for fair markedskonkurrence, Margrethe Vestager, haft nogle alvorlige snakke med Hollywood.

Annonce:

I et arbejde, der startede helt tilbage under Vestagers forgænger, Neelie Kroes, blev Hollywood-giganten Paramount sidste år sagsøgt af EU-kommissionen, fordi de havde lavet en eksklusiv-aftale med Sky UK om formidling af deres indhold både som broadcast og online.

Aftalen forbød specifikt Sky UK at gøre indholdet tilgængeligt i andre lande end Storbritannien, og af samme grund blev der sat geo-spærringer ind på online-delen.

Men søgsmålet fra EU-kommissionen har nu fået Paramount til at give efter. De har fremlagt et forslag til en aftale, der ikke længere indeholder restriktionerne for Sky UK, og det kan sætte en præcedens, der kan betyde, at lignende geo-spærringer fremover vil være ulovlige.

Aftalen er lige til gennemsyn hos alle parterne. Hvis denne forligsaftale ende med at blive gældende, vil EU-kommissionen formentlig tage den videre til de andre store Hollywood-selskaber, der var en del af det oprindelige søgsmål, såsom Disney, Sony, 20th Century Fox, NBCUniversal og Warner Bros.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.