Forside Nyheder

Allo og Duo er Googles nye chat-tjenester

-

alloGoogle prøver nu igen at æde sig ind på det lukrative messenger-marked.

Men denne gang kan de faktisk have noget, der kan gøre en seriøs forskel.

Hvor tidligere sociale netværks-apps eller chattjenester som Wave, Buzz og Hangouts ikke er blevet de succeser, Google håbede på, har Allo og Duo lidt mere at byde på.

Især Allo skiller sig ud. Som et svar på, at Facebook og Skype nu har åbnet op for chatbots i deres messenger-funktioner, har Google bygget deres nye Google Assistant ind i Allo, der er en konkurrent til messenger/chat-klienter som Facebook Messenger, Snapchat, WhatsApp og så videre.

Google Assistant kan gøre flere ting ved en chat, der er hjælpsomme. Google demonstrerede f.eks., hvordan man kan bruge assistenten til at få forslag til restauranter under en samtale, og samtidig også bestille bord, når restauranten er valgt.

Hvad der er endnu smartere, er at Google har implementeret de Smart Replies, man kender fra Gmail Inbox, i Allo. Det betyder, at den ved at lade Google Assistant køre i baggrunden, kan komme op med svar, du typisk ville bruge i forskellige forbindelser – hvilket er smart, hvis man har travlt eller i virkeligheden er i gang med noget andet, mens man chatter.

Allo er endda så intelligent, at den kan analysere, hvad der sker på et billede i chatten og foreslå standardsvar baseret herpå.

“Dørspion” for videochat 

Duo er video-svaret til Allo. Dens kernefunktionalitet er, at den ved hjælp af Googles videokompressions-teknologier kan facilitere videochat, selv på smalle båndbredder.

Og så er Google meget begejstrede for dens ’Knock Knock’-funktion. Det er en funktion, hvor den, der ringer op, allerede får aktiveret sit kamera, mens der ringes op. På den måde kan modtageren af opkaldet se, hvad der foregår, allerede inden vedkommende vælger at tage opkaldet…eller måske lader være af samme grund.

Endelig er både Allo og Duo end-to-end-krypterede, hvilket skaber en yderligere sikkerhed mod nysgerrige sjæles øjne og ører for samtalepartnerne.

Allo og Duo bliver begge tilgængelige senere på året til både Android og iOS.

Annonce