Forside Indhold og distribution Film

Computer blander klassisk kunst med Hollywood

-

SWKampen mellem høj og lav-kultur har aldrig været tydeligere end i et nyt universitetsprojekt fra Tyskland.

Ved Freiburg-universitet arbejder de studerende med kunstig intelligens og maskinlæring på en sjov måde. De har sat en supercomputer til at analysere finkulturelle malerier og ’remixe’ dem på en måde, hvor alt fra ’Miss Marple’ til ’Star Wars’ bliver blandet ind i billederne.

Det foregår ved, at computeren analyserer den teknik, maleren har brugt, og de popkulturelle videoer, den bliver fodret med, og bruger så det førstnævnte til at genskabe de sidstnævnte, som var det den klassiske maler, der havde animeret dem.

Du kan se nogle af resultaterne i videoerne herunder. Men før du tror, det kan lade sig gøre at gøre derhjemme, skal du vide, at der bliver brugt temmelig dyrt udstyr til at opnå det, og at det tager tre minutter at processere blot et enkelt frame af en video.

Annonce