Forside Nyheder

EU vil (alligevel) godkende streaming på tværs af landegrænser

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Selvom der kommer modsatrettede meldinger ud af Bruxelles lige nu, ser det ud til, at grænsebommene kommer til at blive løftet for streaming.

I fredags kunne vi skrive om, hvordan et lækket dokument pegede på, at EU formentlig ville give lov til at streamingtjenester fra selvstændige services som Netflix til tv-stationer som f.eks. DR, kunne beholde geoblokering.

Annonce:

Men senere samme dag blev repræsentanter fra EUs medlemslande ifølge Reuters enige om at vende tommelfingeren op til et forslag fra EU-kommissionen, der ophæver muligheden for at geoblokere streams på tværs af EU. Det sker som et led i EUs mission om et åbent marked på tværs af landegrænser.

Forslaget skulle nu være så langt fremme, at det kun kræver en afstemning ved et møde 26. maj, hvor EUs ministerråd samles, for at blive godkendt.

Ifølge Reuters håber EU-kommissionen, at ophævelsen af streaming-grænsebommene kan ske allerede næste år, samtidig med at roamingafgifter på telefoni forsvinder. Hvis altså forslaget bliver vedtaget 26. maj.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.