Forside * Featured

EU klar til kvoter på streaming indhold

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

EU vil tvinge Netflix, Amazon og andre streamingtjenester til at have en fast andel af europæisk indhold.

EU vil tvinge Netflix, HBO, Amazon, iTunes m.fl. til at vise europæisk indhold. Det skal ske ved hjælp af faste kvoter om europæisk indhold samt krav om hvordan det præsenteres.

Forslaget fra EU-Kommissionen er at streamingtjenester der opererer på europæisk grund skal tilbyde mindst 20% af indholdet som europæisk.

Annonce:

EU er bekymret for Hollywoods dominans, så dette skal støtte op om europæisk kultur og sikre at der fortsat produceres film- og tv-serier i EU.

Netflix modargument har været at kvoter kan gøre det sværere for nye spillere på markedet, og dermed være konkurrenceforvridende, samt at streamingtjenesterne kan ende i den situation hvor de tvinges til at købe billigt lokalt indhold for at opfylde kvoten.

Med i forslaget er også et krav om at det europæiske indhold skal have en god synlighed i streamingtjenesterne. Det må ikke bare “gemmes væk” i et hjørne.

Forslaget fra EU-Kommunissionen skal nu igennem behandling af EU-landene i ministerrådet og i Europaparlamentet.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.