Forside Indhold og distribution Musik

EU: Musikpirater koster over 1,25 mia.

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

EU har undersøgt hvor meget de europæiske musikpirater koster musikindistrien i mistet omsætning.

Det europæiske kontor for intellektuelle rettigheder, EUIPO (European Union Intellectual Property Office) har undersøgt konsekvenserne af pirateri indenfor musik. Det skriver Advanced Television.

I rapporten har de analyseret musiksalget i 19 EU-lande og konkluderer at 5,2% af musiksalget blev tabt som følge af musikpirater. Det svarer til et årligt tab i EU på €170 mio. euro, omregnet er det 1,275 mia. danske kroner.

Annonce:

Tabet på CD’er er beregnet til €57 mio. euro (427,5 mio. kroner) mens digitalmusikken stod for en andel på €113 (847,5 mio. kroner).

“Spørgsmålet om hvorvidt pirateri mindsker eller øger salget af musik har været emnet i mange undersøgelser med modstridende resultater”, lyder det fra EUIPO’s Executive Director, António Campinos, som fortsætter:

“Konklusionen af vore studier er på linje med den mest udbredte konsensus, at pirateri går ud over omsætningen på såvel digitale som fysiske formater”.

Andelen af pirateri med CD’er er dog lavere end gennemsnittet med 2,9% af det samlede salg, mens de digitale pirater udgjorde hvad der svarer til 8,8% af det samlede salg.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.