Forside Nyheder

Fans af terne-tv: 3 dages fugle-tv på DR

-
Hvid sol.  Foto: Martin Kunzendorf, DR
Hvid sol. Foto: Martin Kunzendorf, DR

Er man fan af terne-tv, kan man glæde sig til, når DR i denne uge live-streamer fulge i 3 dage.

‘Det store fugletræk’ er et såkaldt slow-tv-event, der foregår døgnet rundt på dr.dk den 3.-5. maj.

Her vil man for eksempel kunne opleve terner, havørne og ugler direkte døgnet rundt på computeren eller mobilen.

Annonce:

“Det er i maj, at der er allerflest fugle i Danmark, og det ser vi som en god anledning til både at vise noget af vores natur og afprøve slow-tv-formen. Slow-tv er ikke et format, vi har prøvet særligt meget af i DR, eller i Danmark i det hele taget”, fortæller redaktør på dr.dk Claus Christiansen i en pressemeddelelse.

 

På dr.dk vil der være tre live-feeds, der kører 24 timer i døgnet tre dage i træk, hvor der bliver overvåget fugle.

 

De tre feeds

  • Live fra Vadehavet – Journalist i DR Videnskab Martin Kunzendorfog naturfotograf Jan Tandrup jagter ”hvid sol”, og når de ikke er på live, bliver der vist et overbliksbillede af Vadehavet.
  • Live fra reder – Feeds fra en storkerede, en havørnerede og en uglerede.
  • Live fra ornitologer – DR samarbejder med frivillige ornitologer på Bornholm, der drøner rundt og filmer fugle og sender live via deres mobil. Når de ikke er live, får man live-optagelser fra et efter sigende meget aktivt foderbræt i Næstved.

 

Undervejs bliver der fulgt op med artikler om højdepunkter fra livesendingerne. Man kan følge med på computer eller mobil på dr.dk/detstorefugletræk.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.