Forside Nyheder

Flere husstande skal have frit tv-valg

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Lovforslaget om frit valg af tv-distributør og tv-pakker justeres til også at omfatte sløjfeanlæg.

Der blæser nye vinde i forhold til de frie valg af tv-distributør og tv-pakker.

Et nyt lovforslag om frit tv-valg ude i boligerne inkluderede i første ikke fællesantenner med såkaldte sløjfeanlæg, hvor alle husstande modtager de samme signaler, men det skal der nu laves om på. Det skriver MediaWatch.

Loven om det frie tv-valg er på vej igennem behandling i Folketinget, men her i sidste øjeblik ses på en udvidelse af lovforslaget så det også inkluderer de 130.000 husstande med sløjfeanlæg.

Det sker efter et møde i Kulturudvalget i går, hvor de havde det nye lovforslag på bordet.

“Ministeren kommer til at fremsætte et ændringsforslag, der betyder, at boligforeninger, hvor der er sløjfeanlæg, inden for de næste halvandet år også skal have frit valg. Boligforeningerne har så halvandet år til at finde den bedste løsning. Det er en forbedring, og den bedste løsning set ud fra et forbrugermæssigt synspunkt”, fortæller medie- og kulturordfører for Venstre, Britt Bager, og fra andre sider er der glæde:

“Det lykkedes at få ministeren (Kulturminister Bertel Haarder (V), red). til at stille et ændringsforslag, som der er bred opbakning til, og som betyder, at sløjfeanlæg kommer med i loven”, fortæller Morten Marinus, medieordfører for DF, til MediaWatch.

Loven om frit tv-valg ventes at træde i kraft d. 1. juli i år, men boliger med sløjfeanlæg får en frist frem til den 1. januar 2018 til at følge efter med en løsning til frit tv-valg.

 

Annonce