Forside Nyheder

Microsoft dropper Windows 10 opgraderingsspam

-
vejrudsigt
En vejrvært på en amerikanst tv-station fik forleden meddelelsen om Windows-opgradering på skærmen. Screenshot fra YouTube

Microsoft har besluttet at stoppe med spam popups mv. der opfordrer til opgradering til Windows 10.

Popup-meddelelser som “Microsoft anbefaler Windows 10 – opgrader nu” skal være fortid. Det fortæller en Microsoft-repræsentant til avisen The Register.

De mange forslag om at droppe nuværende Windows-version til fordel for Microsofts seneste har til tider været meget agressive og haft karakter af spam på skærmen.

Som forleden da vejrværten hos den amerikanske tv-station KCCI fik meddelelsen på skærmen lige midt i vejrudsigten under nyhederne (billedet ovenfor).

Windows-brugere har også oplevet at få Windows 10 installeret helt automatisk fordi de – ifølge Microsoft – ved en tidligere lejlighed har godkendt betingelser der tillod dette.

Men snart skulle det være slut. Microsoft fortæller til avisen at den agressive ‘opførsel’ ophører i juli måned i år, mere præcist d. 29. juli. Efter den dato vil de ikke længere påminde om muligheden for opgradering.

Hører du til dem der fortsætter med en ældre Windows så oplyser Microsoft til avisen at sikkerhedsopdateringer udsendes frem til følgende datoer:

  • Windows Vista: 11/4 2017
  • Windows 7: 14/1 2020
  • Windows 8: 10/1 2023

 

Annonce