Forside Nyheder

Ny YouSee-boks anmeldt som ulovlig strømsluger

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Den nye YouSee tv-boks er anmeldt til Energistyrelsen for et for højt strømforbrug i stand-by.

Den nye YouSee-boks bruger for meget strøm i stand-by. Så meget at den faktisk bryder loven for stand-by strømforbrug i elektronikprodukter.

For tiden debateres emnet i Recordere.dk Forum og selvom YouSee har specificeret strømforbruget i den nye tv-boks til at være 0,5 watt i stand-by, så overholder den ikke p.t. de specifikationer.

Annonce:

I praksis bruger boksen omkring 13 watt i stand-by og det er over de lovpligtige max. 12 watt for netværksprodukter.

 

YouSee boks strømforbrug i stand-by er ca. 13 watt. Foto: recordere.dk
YouSee boks strømforbrug i stand-by er ca. 13 watt. Foto: recordere.dk

 

Energistyrelsen: For højt

Recordere-brugere PerW har kontaktet Energistyrelsen der svarer:

Tak for din mail af 14. maj 2016, hvor du oplyser om resultat af din måling af YouSee’s tv boks energiforbrug i standby.

En tv boks, er et såkaldt netværks produkt. For den type produkter gælder andre grænser for det tilladte energiforbrug i standby, end der gælder for de produkter, som står alene og ikke er forbundne i netværk.

Fra 1. januar 2015 er det maksimale energiforbrug i standby for den type produkter 12 watt.

Foranlediget af din henvendelse vil Energistyrelsen tage kontakt til YouSee, og i forbindelse med målinger af andre netværksprodukter vil Energistyrelsen desuden gennemføre målinger på et stikprøveudvalg af YouSee’s tv bokse.

Når resultater fra disse målinger foreligger, vil de blive offentliggjort på Energistyrelsens hjemmeside.

 

YouSee: En fejl, vi knokler med at løse

YouSee forklarer at det er en fejl at den nye tv-boks ikke går i stand-by men forbliver “tændt” selvom den er slukket.

“Vi har konstateret, at den nye tv-boks i sin nuværende form ikke går i standby/deep sleep, og dermed bruger den mere strøm end nødvendigt, når den er slukket. Det er naturligvis en fejl, der hænger sammen med, at boksen ikke kan komme korrekt ud af standby, og som kræver genstart for at virke, hver gang man bruger boksen.”, fortæller Maria Bagge Jensen, der er kommunikationsmedarbejer hos TDC til recordere.dk.

“Vi arbejder i øjeblikket ihærdigt på at rette fejlen og regner med, at den er udbedret meget snart. Vi er i fuld gang med at teste løsningen, og det ser lovende ud.”, afslutter Maria Bagge Jensen.

 

Se også

Anmeldelse af den ny YouSee boks

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.