Forside * Nyheder

“Olsen Banden” kan få nyt liv

-
Olsen Banden (Foto: Nordisk Film)
Olsen Banden (Foto: Nordisk Film)

Nordisk Film tilbyder nu alle sine 1.200 titler til førende filmproducenter, så de kan blive genindspillet i udlandet. Det sker gennem det nyoprettede selskab Globalgate Entertainment.

Både nyere danske film og folkekære filmklassikere som ”Olsen-Banden” kan nu blive genindspillet i andre lande verden over. Som led i et nyt samarbejde gør Nordisk Film rettighederne til alle sine 1.200 film tilgængelige for udvalgte filmproducenter.

Annonce:

Det nyoprettede, amerikanske selskab Globalgate Entertainment har samlet et netværk af førende filmselskaber i verden, som foruden Nordisk Film tæller blandt andre Lionsgate i USA, Gaumont i Frankrig, Tobis i Tyskland, Televisa/Videocine i Mexico, Kadokawa i Japan og Lotte Entertainment i Sydkorea.

Globalgate Entertainment præsenterer en række film fra Nordisk Film for de andre medlemmer af netværket, som får mulighed for at købe rettighederne til lokale genindspilninger. Blandt de titler, som i første omgang aktivt bliver tilbudt Nordisk Films samarbejdspartnere, er ”Klassefesten”, ”Oh Happy Day”, ”Lykkevej”, ”Lotto” og alle ”Olsen-Banden”-filmene.

 

Nordisk Film i Valby (Foto: Egmont)
Nordisk Film i Valby (Foto: Egmont)

”Vi sider på en guldgrube af film. Fantastiske og universelle historier, som kan få nyt liv andre steder. Samtidig har vi de seneste år oplevet en stadigt stigende interesse fra udlandet for danske film. Nu får vi en helt ny mulighed for at bringe vores filmtitler i spil, nye såvel som gamle, så nogle af dem kan blive genindspillet i andre lande,” siger Kenneth Wiberg, der er direktør i Nordisk Film Distribution.

Det nye netværk i Globalgate Entertainment giver samtidig Nordisk Film mulighed for at købe rettigheder til film fra de andre filmselskaber med henblik på genindspilning i Norden.

”Vi har en ambition om at producere endnu flere film, end vi gør i dag, og vi er derfor konstant på jagt efter gode ideer. Med Globalgate Entertainment kan vi dykke ned i et kæmpe hav af spændende og fascinerende film, som allerede har bevist deres potentiale,” siger Henrik Zein, der er direktør i Nordisk Film Production.

Bag Globalgate står Lionsgate og tre rutinerede film-executives, Paul Presburger, William Pfeiffer og Clifford Werber, som i mere end 25 år har arbejdet med at parre filmselskaber i Hollywood med lokale filmproducenter.

“Lokalt producerede film konkurrerer succesfuldt med Hollywood-film i land efter land, og de udgør en stigende del af billetsalget i nøgleterritorier verden over. Vi er glade for, at vi sammen med Lionsgate og nogle af verdens førende filmdistributører kan lancere dette banebrydende initiativ,” siger de.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.