Forside Nyheder

Spoilers får ‘Game of Thrones’-fan blokeret fra YouTube

-

spoilGoTDet er ikke lige sådan med det der ytringsfrihed på nettet.

I hvert fald ikke, når er spanier og ’Game of Thrones’-fan med en vis indsigt. Så skal man nemlig passe på, hvad man siger, for ikke at blive smidt af YouTube.

Det skete for en spansk YouTube-bruger, der går under navnet Frikidoctor. Via en kombination af strategisk tænkning og en smule insider-viden er han lykkedes med at forudsige en række af de ting, der sker i kommende episoder af ’Game of Thrones’.

Således forudså han med ret stor præcision de store, handlingsændrende begivenheder i episode to og ”afslørede” dem på YouTube.

Det fik YouTube til at blokere alle hans videoer – angiveligt på foranledning af HBO. Normalt foregår den slags på grund af benyttelse af copyright-beskyttet materiale. Men det var der ikke tale om her.

Frikidoctor havde nemlig ikke vist nogle klip, videoerne bestod bare af ham selv, der sad og talte ind i webkameraet på sin laptop.

Som han sagde til The Verge: ”Er det forbudt at gætte på, hvad der sker i et tv-show, hvis du har ret”?

Efter Frikidoctor protesterede, er hans videoer blevet genåbnet for adgang. Men spørgsmålet står stadig tilbage, hvad der lige var belægget, da YouTube valgt at blokere Frikidoctors videoer. Det får vi nok aldrig svar på.

Annonce