Forside Produkter Mobil

TEST: LG G5 smartphone

-
LG G5
LG G5 smartphone

LG præsenterede deres nye modulære Smartphone LG G5 på MWC i Barcelona i februar, og begejstringen var stor fordi de havde implementeret muligheden for at sætte forskellige moduler på. Recordere.dk har testet LG G5, og en af dens venner, og her kan du læse hvad vi synes.

 

Annonce:

Udpakning og installation

LG G5 kommer i en elegant lille kasse, der udover telefonen indeholder en Quick Charge USB lader og et USB-C kabel.

Telefonen måler 149.4 x 73.9 x 7.7 mm og har alligevel plads til en 5.3 tommer skærm. Telefonen vejer i sin standard konfiguration 159 gr. og ligger udfra sin størrelse rigtigt godt i hånden. Det er overraskende hvor meget af skærmen man kan nå med en hånd.

 

DSC02701
Toppen af LG G5
DSC02698
USB-C stik på LG G5

På forsiden er der udover skærmen et 8MP selfiekamera, og i toppen finder man minijack samt IRDA sender som kan bruges til fjernbetjening af TV.

 

DSC02699
Volume op/ned LG G5

På venstre side er der volume op/ned, samt en knap til fjernelse af modulet i bunden (Det vender vi tilbage til senere i anmeldelsen). I bunden finder man USB C port, og i højre side er der en port med plads til NanoSIM og MicroSD kort. LG G5 findes også i en variant med plads til to SIM, men den model vi testede havde ikke den feature, og vi ved ikke om den model officielt kommer til Danmark.

På bagsiden finder man hele to kameraer, flash og så tænd/sluk samt fingeraftryklæser. Personligt er jeg vild med placeringen af den knap. Det giver så meget mening at man bruger pegefingeren til at låse op med.

Den LG G5 vi testede var i farven Titan som klæder den rigtigt godt. Designet er elegant, og telefonen føles rigtigt godt i hånden.

 

Modulær opbygning

En af de ting som LG slog hårdt op på deres pressekonference var deres modulære opbygning, hvor man kan udskifte et modul i bunden og så få f.eks. en bedre DAC fra Bang og Olufsen, eller en CAM Plus pack så du får mere batteri på telefonen.

Desværre har LG kun sendt os CAM Plus pakken, så vi kan ikke fortælle så meget om den mere relevante DAC udvidelse.

Men vi testede CAM Plus pakken, og udover at være en ligegyldig ting når det gælder selve kameradelen, så fungerer den også som ekstra 1100mAh batteri, men vi kan virkeligt ikke se noget smart ved det modul. At man kan zoome og får en hardware knap til kameraet. Og derudover gør det telefonen ualmindeligt klodset, er ikke et plus i vores bog.

 

Men én ting skal LG have ros for. Med den modulære opbygning er det muligt at skifte batteri, så hvis man skal ud og rejse og længe er væk fra en oplader, ville jeg hellere anbefale et ekstra batteri.

 

Performance

Inden i LG G5 ligger der en Snapdragon 820 processor med 4GB RAM, der er lynende hurtig, og som ikke bliver så varm som sin forgænger, og LG G5 kommer med 32GB lagerplads til programmer, men der er også plads til et MicroSD kort, så man kan udvide den interne hukommelse yderligere.

LG G5 er en super performer. På Antutu scorer den 135547, og det er faktisk hurtigere end både Samsung Galaxy S7 og Google Nexus 6P.

Og uanset hvad programmer og multitasking vi kastede efter den performede den rigtigt godt.

Den kører Android 6.0.1, og både browser og de spil og programmer vi testede med kørte helt glidende og uden problemer.

Så hvis det er performance man leder efter, så er LG G5 p.t. en af de hurtigste telefoner på markedet.

 

Allways on på LG G5
Allways on på LG G5

Skærmen

Skærmen på LG G5 er på 5.3 tommer IPS LCD, og har en opløsning på 1440 x 2560 pixels og har en pixeltæthed (PPI) på 554.

Skærmen har en flot kontrast og farverne står knivskarpt. Og så har LG ligesom mange af sine Android konkurrenter en allways on feature, der virker rigtigt godt.

I indstillinger kan man vælge mellem to forskellige visninger. Tid eller signatur. Signatur giver ikke rigtigt mening, med mindre man vil flage med hvem som ejer telefonen, til gengæld giver tid og notifikationer som ellers vises rigtigt høj værdi. Og jeg kan godt lide at Allways on visningen er så simpel og diskret. Ikke store ure, bare et lille diskret klokke og dato, og så ikoner fra de apps som du har slået notifikationer til for, hvis der er nyt.

Skærmen står godt i de fleste lysforhold, dog lider den under skarp sollys. Der kan man godt mærke at det ikke er et OLED display. Men den er stadig blandt de bedste vi har testet. Den er dog ikke lige så skarp som f.eks. Samsung Galaxy S7 men på højde med Apple iPhone 6S.

 

Kamera

LG G5 kommer med hele tre kameraer. På bagsiden er der et 16 megapixel (78 grader) og et 8 megapixel wide-angle (135 grader) kamera. På forsiden til selfies finder du et 8 megapixel, der underligt nok ikke bruger det samme wide-angle objektiv som på bagsiden. Det vil sige, at man stadig skal stå tæt sammen med vennerne, hvis de alle skal med på selfi’en.

Kamera appen har mange indstillingsmuligheder, og skiftet mellem de to kameraer på bagsiden af telefonen sker automatisk ud fra zoom.

Og kameraet tager gode billeder, rigtigt gode billeder, men alligevel er der nogle småting som irriterer. Det er smart med to objektiver, men når du optager videoer er det meget tydeligt når kameraet skifter fra det ene objektiv til det andet. (se i videoen ovenfor)

Og så var det ofte at jeg oplevede at mine fingre kom med på billedet fordi jeg holdt for tæt på objektivet. Det oplever jeg ikke på samme måde på andre telefoner. Og skal vi sammenligne med andre topmodeller, så er der stadig et bedre kamera i f.eks. Samsung Galaxy S7 serien. LG G5’s kamera er dog et af de bedste lige nu.

Se galleriet.

Batteritid

LG G5 kommer let igennem en hel dag, og de dage vi testede havde vi stadig mellem 30-40% efter normalt brug.

Opladning fra 0 – 100% tog lige under to timer med en almindelig USB lader, mens det med den medfølgende Qualcomm Quick Charge 3.0 kompatible oplader tog det en time og 30 minutter.

Batteriet er som tidligere skrevet udskifteligt.

 

Konklusion

LG G5 er en lækker og hurtig telefon, men den får os ikke helt op og ringe, fordi den bare ikke føles lige så lækker som sine konkurrenter. Og det undrer mig at man ikke bruger mere tid på designet. Det kunne jo have været lækkert med en flagskibsmodel med SIGNATURE design (LG’s top-design).

Kameraet er et af de bedste vi har testet. Og i dag er kamera nok noget af det vigtigste på en Smartphone. Vi så dog gerne at LG ikke brugte begge objektiver når man optager video.

Modulopbygningen i bunden virker ikke gennemtænkt, og det eneste positive ved den, er at man kan skifte batteriet.

Prisen på LG G5 er lige under 4.900 kr.

Du kan checke aktuel dagspris her

Tekniske Specifikationer

 • Chipset: Qualcomm Snapdragon 820 processor (dual-core 2.15 GHz Kryo & dual-core 1.6 GHz Kryo)
 • GPU: Adreno 530
 • Skærm: 5,3 tommer Quad HD IPS Quantum skærm (2560 x 1440 / 554 ppi)
 • RAM: 4 GB LPDDR4 RAM
 • Hukommelse: 32 GB intern (understøtter microSD-kort op til 2 TB)
 • Netværk: LTE/3G/2G
 • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C 2.0, NFC, Bluetooth 4.2
 • Kamera: 16 megapixels (standard), 8 megapixels (wide), 8 megapixels (front)
 • Styresystem: Android 6.0 Marshmallow
 • Batteri: 2.800 mAh (udskifteligt)
 • Oplader: Qualcomm Quick Charge 3.0
 • System: Android 6.0.1
 • Mål: 149,4 x 73,9 x 7,7 mm
 • Vægt: 159 gram
Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.