Forside Nyheder

YouTube på iOS understøtter nu Cardboard

-

CradboardheroDet kan synes som et lille skridt, men det er faktisk ret stort.

YouTube har opdateret deres app til iOS, så den nu understøtter Googles VR-brille, Cardboard.

Annonce:

Man kan allerede se 360-graders videoer fra YouTube på iOS, og man har kunnet se VR-videoer i Cardboard på en iPhone. Men de to ting har aldrig været kombineret, som de er nu.

Når det er et større skridt, end det lige virker som, er det fordi, det viser både Googles og YouTubes ambitioner som formidlingskanaler for VR-videoer. Google vil gerne sørge for, at helt skrabede VR-briller som Cardboard har fuldt ud lige så mange muligheder på iOS som på Android. Og Google vil også sørge for at YouTube er kanal til VR-videoer på alle platforme.

Vigtigst af alt, så er Cardboard open source, hvilket betyder, at Google ligefrem opfordrer til at andre laver billige pap-VR-briller, der kan bruges i stedet for Cardboard. Og som YouTube dermed understøtter – også på iOS.

Med andre ord viser den lille kompatibilitetsøvelse ovenfor, at Google satser hårdt på at gøre både Cardboard (som platform) og YouTube til dominerende indenfor VR. Det bliver formentlig suppleret af Android VR, en ny VR-brille og -platform, som Google forventes at afsløre, når Google I/O løber af stablen på onsdag.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.