Forside Baggrund

Nye B&O TV har “Philips” indmad (rygte)

-
Foto: Bang & Olufsen. Illustration: recordere.dk
Foto: Bang & Olufsen. Illustration: recordere.dk

Opdateret 26/6 med oplysninger om samarbejde med TP Vision. Se afsnit om: “Philips” software og indmad?

 

Annonce:

Vi samler op på de seneste rygter om de nye TV fra Bang & Olufsen.

Bang & Olufsen er rygtet på vej med en stribe nye tv-produkter og der er mange rygter ude om dem.

I denne redaktionelle kommentar har jeg samlet de mest sandsynlige rygter, sammen med de oplysninger som underbygger dem.

Rygterne er baseret på en blanding af egne kilder, forummet BeoWorld og forskellige oplysninger tilgængelig på internettet.

 

Toldlister underbygger rygter

Til at underbygge rygterne så optræder navngivne produkter i toldlister på nettet.

Tilbage i november er der sendt LCD TV med navne som “Beovision 14-40”, “Beovision 14-55” og “Beovision Avant 55 NG” fra Danmark til Bangalore i Indien.

3 styk af hver Beovision 14 størrelse og 6 styk af Avant NG 55″.

NG er en betegnelse som Bang & Olufsen tidligere har anvendt som en forkortelse for “New Generation”.

I andre toldlister optræder LCD TV, ligeledes sendt fra Danmark til Bangalore, med betegnelserne V50-40 og V50-48.

En mulig forklaring på disse forsendelser kan være at der sidder software-udviklere i Indien, og dette så er forsendelser af tidlige samples til at udvikle softwaren til. I en af toldlisterne optræder en Avant 55 NG med serienummer 0001.

 

Android TV er nævnt

Tilbage i januar, der kom det frem at Bang & Olufsen blev nævnt af Google som en af de tv-producenter der er på vej med Android TV.

B&O indrømmede at “Android TV” var inde i overvejelserne om fremtidigt operativsystem, men at det endnu var for tidligt at sige yderligere, og lod forstå at valget godt kunne falde på noget helt andet.

Allerede måneden efter, i februar 2016, der fik B&O godkendt en ny fjernbetjening af den amerikanske myndighed FCC med navnet “BeoRemote One BT” med Bluetooth.

Bluetooth regnes for nødvendigt for at fjernbetjene Android TV og andre avancerede operativsystemer.

 

Indmaden i den nye Beoremote One BT. Foto B&O / FCC
Indmaden i den nye Beoremote One BT. Foto B&O / FCC

 

“Philips” software og indmad?

Tilbage i april måned der valgte Bang & Olufsen at afskedige 55 medarbejdere i udviklingsafdelingen i Struer. Efter sigende var det hele TV-afdelingen der røg.

Men hvordan kan B&O være rygtet på vej med så mange nye TV-produkter, mens egen udviklingsafdeling indenfor TV er mere eller mindre opløst?

Vi har modtaget et tip om at det skyldes et tæt samarbejde med TP Vision, det TPV-ejede selskab der udvikler og producerer Philips TV til bl.a. Europa.

Til de nye B&O TV med Android TV, der er det TP Vision der leverer indmad og software, lyder tippet.

Brikkerne falder på plads nu. TP Vision har netop en afdeling for software-udvikling i Bangalore, Indien. Samme by som modtog en stribe af de nye B&O TV tilbage i november sidste år (se afsnittet om toldlister ovenfor).

 

Beovision 14

Rygterne går på at dette er afløseren for Beovision 11, med nyheder som 4K UHD, Android TV, den nye BeoRemote One BT fjernbetjening samt 4K Netflix.

Designet skulle ikke adskille sig væsentligt fra Beovision 11, men der tales om at TV’et er en smule tykkere (3 mm).

I toldlisterne optræder størrelserne 40″ og 55″, men det er vurderes sandsynligt at der også kommer en 46″, lige som Beovision 11 findes i 3 størrelser. At der ikke optræder en Beovision 14-46 i de toldlister kan skyldes at den model er identisk med 55″-udgaven i indmad.

 

Beovision Avant NG

NG står sandsynligvis for “New Generation”, da Bang & Olufsen tidligere har anvendt den betegnelse om “version 2” af et produkt.

Rygterne går på, at nyhederne i forhold til første Avant-model er Android TV, den nye BeoRemote One BT fjernbetjening samt 4K Netflix.

Designet skulle ikke adskille sig væsentligt fra den første Avant. Gulvstanderen rygtes at være redesignet.

 

Horizon afløser V1

Bang & Olufsen har ingen “folke tv” i sortimentet efter at Beoplay V1 udgik. Der savnes afløsere, og rygterne siger at de er på vej.

Der skulle være en ny model på vej i hhv. 40″ og 48″, og det kan være de modeller der optræder i toldlisterne som V50-40 og V50-48.

Designet rygtes at være markant anderledes end Beoplay V1.

Et andet rygte går på at de rykkes ud af Beoplay-kategorien og over i Bang & Olufsen, hvor de får navnet Beovision Horizon.

 

Kun rygter

Men rygter er rygter, også selvom de underbygges af diverse kilder og oplysninger på nettet. Intet er fakta før Bang & Olufsen lancerer.

De næste B&O pressemøder er planlagt til IFA-udstillingen i Berlin, fra den 31. august og frem.

B&O kan dog godt vælge at udsende produktnyheder før det.

Indbydelsen til pressemøderne på IFA er med overskriften “To Broaden Your Horizon“.

 

Image7

 

Annonce:
Forrige artikelStofa WebTV klar til Chromecast
Næste artikelMobil-uheld giver nye trafikskilte
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.