Forside Nyheder

Lenovo laver verdens første Tango-smartphone

-

lenovo2Nej, der er ikke tale om en telefon, du kan danse med.

Tango er det nye, simplere navn for Project Tango, Googles dybdemålings-teknologi, som det har været svært at forstå fordelen af. Indtil nu.

Annonce:

Med Lenovo Phab2 Pro, der som navnet antyder er en phablet med en 6,4” IPS-skærm i QHD-opløsning, kan man bedre se, hvad Tango skal bruges til. Det er primært en Augmented Reality (AR)-understøttende teknologi.

Tango kan med forskellige sensorer måle rummet, enheden befinder sig i, og løbende danne sig et 3D-billede af det. Det betyder, at det er muligt at placere digitale objekter langt mere effektivt, når man kigger på lokalet via skærmen på sin Tango-enhed.

Eller sagt på en anden måde, når man bruger sin smartphone som AR-enhed og kigger på verden ”igennem” smartphonen, er Tango angiveligt bedre til at tilføje grafiske objekter digitalt, fordi den har de rumlige data ombord.

Man kan naturligvis forestille sig et hav af anvendelsesmuligheder til denne teknologi, og Lenovo kom altså først med at implementere den i en smartphone. Princippet er det samme som man finder i AR-produkter som Microsofts HoloLens og den kommende Magic Leap-brille, men her behøver man altså ikke et headset, men skal blot bruge ens smartphone som ”filter” på verden.

Lenovo Phab2 Pro kan købes fra september i USA til en pris på 499 dollar eller ca. 3350 kroner omregnet og før afgifter m.m. Om den også lander i Europa på det tidspunkt, vides endnu ikke.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.