Forside Indhold og distribution Musik

Napster vender tilbage…igen

-

napsterDet var den ulovlige fildelingstjeneste Napster, der i 1999 satte gang i den digitale musikrevolution.

Muligheden for hurtigt og gratis at downloade musik pressede i den grad musikbranchen til først at forsøge sig med deres gene musiktjenester PressPlay og MusicNet. De blev aldrig til noget, og så kom Apple og overtog det hele for en stund med iTunes. Og nu har vi naturligvis Spotify og alle de andre streamingtjenester.

Annonce:

Siden blev Napster lukket ned via sagsanlæg og solgt til en række forskellige ejere. Flere forsøgte genoplive Napster som en lovlig tjeneste, men Apples dominans forhindrede dette.

Napster-brandet blev i 2011 solgt til Rhapsody, en streaming- og download-tjeneste, der går helt tilbage til 2001 og tilbød streaming før f.eks. Spotify. De var musikstreaming-afdelingen af RealNetworks, som mange sikkert kan huske fra nettets tidlige dage.

Rhapsody har dog haft svært ved at konkurrere med Spotify, og det har ikke hjulpet, at markedet er blevet udvidet med Apple Music, Google Play Music, Tidal, Deezer og så videre.

Så nu forsøger Rhapsody at benytte sig af nostalgi-effekten og vil re-lancere sig selv som Napster, med det oprindelige logo og det hele. Det er en taktik, de allerede har benyttet i visse markeder, f.eks. Canada, skriver The Verge.

Rhapsody lover dog på deres hjemmeside, at alt forbliver det samme for kunderne. Og så giver de folk ovenstående ’Games of Thrones’-inspirerede teaser…

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.