Forside Nyheder

Hvis din nye Android får en virus, skal den måske tilbage til butikken

-

virus-Android1Android-platformen er grundet dens åbenhed et oplagt sted for malware.

Der huserer da også en del af slagsen, og en gang imellem lykkes det endda at få sneget malware ind via Google Play Store-godkendte apps.

Annonce:

Men med Android Nougat bliver der taget et stort skridt for at bremse det, som dog kan ende med at være lidt irriterende for almindelige brugere.

Ifølge Android Developers Blog, vil Android Nougat simpelthen slet ikke starte op, hvis softwaren er kommet under et tilstrækkeligt destruktivt angreb.

Mange typer malware, såsom rootkits, opererer helt nede på boot-niveau, og Android checker for disse, hver gang, den starter.

Indtil nu har systemet blot gjort opmærksom på problemet og ikke gjort noget ved det. Man har skullet sætte sin smartphone tilbage til fabriksindstillingerne eller installere antivirus for at komme videre i teksten.

Men fra Android Nougat låser systemet simpelthen allerede inden opstart, hvis tilbundsgående malware bliver opdaget. I mildere tilfælde får man mulighed for at starte op i en sikker tilstand, hvor man så kan gøre noget ved problemet.

Ender man dog i den situation, at ens Android-telefon ikke vil starte på grund af malware, er der kun to veje at gå. Enten er man nørdet nok til at gå i krig med at reinstallere Android med et værktøj, der egentlig er tiltænkte professionelle…eller også må man gå den tunge vej ned i butikken og få dem til at fikse ens telefon. Og det kan jo godt være lidt irriterende.

Ifølge Engadget kan det også give problemer for folk, der godt kan lide at putte custom-ROM’er på deres Android-smartphones.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.