Forside Nyheder

Googles Bjarke Ingels-hovedkvarter bliver en realitet

-

BIGGoogleSidste år blev arkitekt-planerne for Googles nye hovedkvarter præsenteret.

Det nye hovedkvarter er designet af danske Bjarke Ingels sammen med Thomas Heatherwick. Men der var lige en enkelt hage: Google havde ikke fået sikret sig det landområde i Silicon Valley, som de gerne ville bygge på.

Annonce:

Det har de imidlertid nu, i en af de mest bemærkelsesværdige ejendomshandler i teknologidalens historie. Google har nemlig ikke betalt noget som helst for jorden, i stedet har de byttet sig til den. Med LinkedIn.

LinkedIn, der for nylig blev købt af Microsoft, snuppede for nylig landområdet i Mountain View for næsen af Google. Myndighederne i bystyret i Mountain View gav nemlig byggetilladelsen til LinkedIn i stedet for Google, da området, der hedder North Bayshore, kom i udbud.

Men ifølge Silicon Valley Business Journal havde LinkedIn faktisk lidt svært ved at håndtere projektet. En repræsentant for det sociale business-netværk fortæller, at det ville tage dem 5-6 år at bygge det planlagte hovedkvarter, og det ville være besværligt for medarbejderne, især efter Microsoft-handelen.

Google, derimod, har en række bygninger i Mountain View og nabobyen Sunnyvale, der er lige til at flytte ind i, og ejer også en del ubebygget jord. Og det er disse ejendomme, jordområder og lejemål, de nu har byttet med LinkedIn. LinkedIn får mulighed for hurtigere at flytte ind i nye lokaler og samtidig bygge nyt hovedkvarter.

Og Google kan opføre sit drømmehovedkvarter, der angiveligt er så teknisk avanceret, at indbyggede kraner kan flytte rundt på bygninger og organisere området efter behov.

Hvor svært kan det være?

Det er Googles planlagte, Bjarke Ingels-tegnede hovedkvarter på billedet ovenfor.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.