Forside Nyheder

Over 400.000 ser TV om natten

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

B-mennesker, natteravne og folk på natarbejde udgør en pæn procentdel af befolkningen. Nu har DR også et bud på hvor mange af dem der ser TV om natten.

Der kan være mange årsager til at være vågen om natten. Måske natarbejde, måske søvnproblemer, måske fri næste dag eller måske bare B-menneske / natteravn.

Nu giver DR’s medieforskere deres bud på, hvor mange af dem der er vågne om natten, som åbner for TV’et.

Annonce:

De har regnet sig frem til at 437.000 danskere i gennemsnit så én times TV hver nat i 2015, og i weekenden blev det til endnu flere timer foran TV-skærmen.

DR Medieforskning har lavet opgørelsen på baggrund af TNS Gallup TV-Meters tal.

Klokken 1 hver nat er der cirka 300.000, der ser fjernsyn, mens tallet så stille og roligt falder henimod klokken 5, hvor blot 75.000 sidder bag skærmen.

”Samlet set foregår fire procent af befolkningens TV-forbrug om natten. I weekenden er det omkring en halv million, der kigger med mellem klokken 1 og 5, mens det er knap 400.000 i hverdagene”, forklarer medieforsker Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning.

Ligesom i dagtimerne er DR1 og TV 2 natteravnenes foretrukne kanaler, men DR2 og TV 2 News, der sender nyheder hele natten, står også stærkt.

Det er dog ikke muligt at se om seerne er faldet i søvn foran den tændte tv-skærm.

”Tallene er hæftet med den usikkerhed, at vi ikke kan udelukke, at nogle simpelthen falder i søvn med fjernsynet tændt”, slutter Henrik Gregor Knudsen.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.