Forside Nyheder

Smartphones er Samsungs hovedindtægt

-

galaxys7 edgeDet har ikke været nogen hemmelighed, at Apple er dybt afhængige af deres iPhone-salg, og at dette udgør størstedelen af firmaets indtjening.

Hvad der dog indtil nu ikke har været udbredt viden, er at det samme gælder ærkerivalen Samsung.

Samsung er en gigantisk virksomhed, der ud over deres egne produkter lever af at sælge komponenter til andre – herunder Apple. Samsung laver også meget andet end forbrugerelektronik, f.eks. bygger de også skibe. Derfor er indtrykket, at de ikke er helt så afhængige af deres GALAXY-smartphones, som Apple er af iPhone.

Det er også stadig sandt, men når det gælder Samsung Electronics, der altså indeholder såvel komponentvirksomheden som Samsungs øvrige forbrugerelektronik-produkter, herunder deres populære tv-modeller og hårde hvidevarer, så er smartphones nummer 1.

Det viser regnskabstal, som Samsung har fremlagt for nylig. Over halvdelen af de ca. 48 milliarder kroner, Samsung Electronics tjente i andet kvartal i år, er genereret af ’IT & Mobile Communications’-afdelingen, som er dem, der står for smartphones. Samsung selv giver æren for resultatet til GALAXY S7 og S7 Edge (bill.), der har været firmaets største hit i lang tid.

Ifølge Strategy Analytics har Samsung solgt 78 millioner smartphones i perioden, hvilket er lige under dobbelt så meget, som antallet af solgte iPhones i samme periode.

Annonce