Forside Baggrund

B&Os nye smukke ‘svaner’: Beosound 1 og 2

-
Beosound 2 og 1. Foto: Bang & Olufsen
Beosound 2 og 1. Foto: Bang & Olufsen

Bang & Olufsen er klar med nye musiksystemer til hjemmet i lækkert design med 360-graders lyd.

B&O hopper med på vognen med højttalere der er enkel i både design og betjening, men fyldt med de detaljer der gør det til ægte Bang & Olufsen produkter.

Slægtsskabet imellem Beosound 1 og 2 fornægter sig ikke. Begge er bygget til brug alene eller sammen med andre B&O-produkter i multirum.

Annonce:

De hører til den type af produkter der har 360-graders spredning af lyden, og det hele er pakket ind i et konisk formet aluminiumskabinet.

Beosound 1 er en to-vejs højttaler med bas i bunden og en fuldtone-enhed i toppen, mens Beosound 2 er en 3-vejs højttaler med bas, mellemtone og diskant.

 

Beosound 2 og 1. Foto: Bang & Olufsen
Beosound 2 og 1. Foto: Bang & Olufsen

 

Beosound 1 har batteri med op til 16 timers musik på en opladning og kan tages med rundt, mens Beosound 2 er tænkt til en mere stationær placering.

Begge har Wifi og Bluetooth, og Beosound 2 har også analog indgang.

“Vi lever i en tid, hvor mange dropper kablede løsninger og kigger efter større fleksibilitet. Vi vil ikke længere være underlagt teknologiske begrænsninger”, siger Marie Kristine Schmidt, Vice President Brand, Design & Marketing, og fortsætter:

“og derfor har vi designet BeoSound 1 og 2, så de passer til en fleksibel livsstil, hvor musikken er en naturlig og integreret del af hjemmet. Designet er diskret og kraftfuldt på samme tid og understreger højttalernes formål”.

 

 

Betjening er ægte B&O’sk

Toppen af Beosound 1 og 2 er en stor volumenknap, og det er ikke touch men en knap der kører blødt og lækkert i kuglelejer.

Ovenpå knappen er touch betjening for play/pause, hop frem eller tilbage.

Et tap og enheden tænder. Et tap og den går på pause. Et swipe og musikken skifter.

En særlig finesse er at højttaleren har en sensor indbygget så den ved hvorfra betjeningen kommer. Altså hvor personen der betjener den står.

Så når personen swiper fra venstre mod højre, eller fra højre mod venstre, så ved højttaleren hvad der er højre eller ventre for den person som betjener musiksystemet lige nu.

For med en 360-graders højttaler kan betjeningen jo kunne fra alle sider, men her har højttaleren står på hvad der er højre og venstre lige nu, og det gør betjeningen uhyre simpel og intuitiv. Teknikken “tænker” for en.

 

 

Direkte streaming af musik

Forskellige streaming muligheder som Google Cast, AirPlay, DNLA og Bluetooth giver let adgang fra mobile enheder og musikapps. BeoSound 1 og 2 tilbyder også integreret adgang til internetradio via TuneIn og til musiktjenesterne Spotify og Deezer, så du kan spille musik uden at bruge en smartphone eller tablet.

 

Musik på tværs af hjemmet

BeoSound 1 og 2 er de nyeste medlemmer i rækken af Bang & Olufsen BeoLink Multiroom produkter, som giver dig mulighed for at integrere dine Bang & Olufsen produkter i ét trådløst musiksystem på tværs af hjemmet. Forbind op til otte BeoSound 1 og BeoSound 2 i et multiroom-setup.

 

 

Pris og tilgængelighed

Bang & Olufsen BeoSound 1 koster kr. 9.995.

Bang & Olufsen BeoSound 2 koster kr. 12.995,-

Beosound 1 er tilgængelig nu mens Beosound fås fra slutningen af oktober.

 

 

Mulighed for farver

Her ved premieren fås Beosound 1 og 2 i poleret aluminium, men på sigt venter B&O at musiksystemet kan udkomme i forskellige farver.

Her på IFA-udstilingen giver de derfor en forsmag på hvordan disse anlæg tager sig ud i andre farver.

Men det ligger altså ude i fremtiden…

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.