Forside Nyheder

Det moderne internet har rundet 25 år

-
Den første World Wide Web side. Foto: recordere.dk
Den første World Wide Web side. Foto: recordere.dk

Det moderne internet blev født for 25 år siden med den første World Wide Web side.

Når der står www foran en adresse på internettet, så er det en forkortelse for World Wide Web. Det blev opfundet af den engelske videnskabsmand Tim Berners-Lee i 1989, mens han arbejdede hos CERN i Schweiz.

En af hovednyhederne i dette “nye internet”, var at sider kunne linke til hinanden via såkaldte hyperlinks.

Annonce:

På den måde blev det for første gang muligt at opbygge sider på internettet, uden at en programmør skulle lave et bagvedliggende program, og endnu vigtigere: Forskellige hjemmesider kunne let linke til hinanden, og dermed skabe et netværk af informationer.

Siderne kunne også indeholde billeder, grafik og video – og på den måde præsentere sig flottere, omend det gik yderligere nogle år inden det blev almindeligt.

Men et var ideen til www, der manglede også noget at vise hjemmesiderne med. Tim Berners-Lee skrev selv den første browser, det var i 1990.

Året efter, den 6. august 1991, var der premiere og internettets allerførste World Wide Web side så dagens lys. Her 25 år senere kan siden fortsat besøges.

Første danske side baseret på www havde premiere omkring et år senere. Mogens Sandfær, der arbejdede på CERN under Tim Berners-Lee arbejde med World Wide Web, tog ideen med tilbage til DTU og byggede et site for adgang til bibliotekets database.

Ifølge det danske Webmuseum menes den første private danske hjemmeside at være Familien Madsen Smed der åbnede i 1995.

 

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.