Forside Nyheder

Er der hints i Apples invitation?

-

appleinviteSå blev det officielt, at der er Apple-presseevent 7. september.

Vi forventer, at der kommer en ny iPhone. Men normalt kan man læse en hel del teasere ind i selve invitationens design. Hvad gemmer invitationen på denne gang?

Annonce:

The Verge har et bud på to elementer i invitationens design, der kan sige noget om, hvad der eventuelt kommer i en ny iPhone. Det handler om kameraet.

For det første er invitationens baggrund mørk. Normalt er det en lys eller hvid baggrund, der kendetegner en invitation til en iPhone-præsentation. Prøver Apple på at sige, at det nye kamera i iPhone er bedre til at tage billeder i mørke?

Samtidig er billedet fyldt med, hvad der ligner lys, der er ude af fokus. Det kan betyde, at fokus er i fokus (!), når det gælder det nye kamera. Altså forstået på den måde, at man i højere grad kan sætte baggrunden ud af fokus, hvilket ville betyde en mere variabel dybdeskarphed. Det er ellers noget af det sværeste at opnå på et smartphonekamera, fordi objektiv og sensor er relativt små.

Men det kan muligvis være en af de features, der kommer med det dobbeltkamera, som forventes at lande i plus-modellen af den nye iPhone. I modeller fra andre producenter, såsom Huawei, der også har dobbeltkamera, har det primært betydet en bedre farvedynamik, men i princippet kunne man godt forestille sig en situation, hvor det ene kamera skyder uskarpt, det andet skyder skarpt, og med software kan man så blande de to ting, så fokus kan indstilles bedre.

At Apple har tænkt sig at lægge vægt på kameraet, kan muligvis også ligge i dobbelttydigheden i invitationens overskrift: ”See you on the 7th”.

Undertegnede skribent vil dog også tillade sig at spekulere videre på netop overskriften. Er der en grund til at Apple har brugt betegnelsen ”7th”?

Meget har hidtil peget på, at den nye iPhone IKKE kom til at hedde iPhone 7, fordi Apple vil overgå til en tre-årig cyklus mellem de store modeller, og fordi den nye model forventes at blive en videreudvikling af iPhone 6 og 6S, snarere end et helt nyt design. Desuden har iPhone 10-års fødselsdag næste år, så det vil give mere mening at gå et skridt op næste år.

Men brugen af udtrykket ”7th” kunne alligevel betyde, at Apple er klar til at lancere det syvende redesign af iPhone. Det er nemlig ikke den syvede iPhone, der bliver lanceret. Det er den 14., hvis man tæller S-modellerne, Plus-modellerne, samt 5C- og SE-modellerne med. Så måske kommer den alligevel til at hedde iPhone 7 og så springer Apple helt op til iPhone 8 eller 10 næste år? Samsung sprang jo 6-tallet over på Note-serien, så hvorfor ikke?

Men på næste onsdag finder vi ud af, hvor meget af ovenstående er ren spekulation.

Annonce:
Forrige artikelPlayStation Now er nu tilgængelig på PC
Næste artikelBeovision Horizon er B&Os nye ‘entry level’ TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.