Forside Produkter Møbler og interiør

Opstalt OP1 – en ny dansk møbelstander til TV’et

-
Opstalt OP1. Foto: Opstalt
Opstalt OP1. Foto: Opstalt

Dansk møbelvirksomhed er klar med første produkt: OP1 er en unik gulvstander til fladskærmen.

I et år har den nystartede jyske møbelvirksomhed Opstalt arbejdet på – og forfinet – en idé indenfor tv-møbler.

OP1 byder på et nyt nordisk design inden for gulv-standere til TV, med et alternativ til glas, stål og pianolak. I stedet videreføres den nordiske møbeltradition, nu også med en løsning til Tv og Hifi.

Annonce:

Opstalt OP1 er trebenet, udført i sæbebehandlet egetræ og passer til de fleste gængse tv-modeller *) på markedet (med VESA montering fra 20-40 cm).

*) Dog pånær Bang & Olufsen TV, men her arbejdes der på en løsning.

Langs bageste ben er der indlagt en kabelskjuler, og der kan tilkøbes et kit til konsoller, der kan gemme dine forskellige gadgets som Apple tv, Playstation, eller Yousee box bag tv-skærmen.

Højdejusteringen gør det også muligt at lægge en soundbar ind under TV’et.

Alle OP1 standere er nummererede.

 

Galleri

 

Pris og tilgængelighed

Opstalt OP1 koster kr. 5.999,-

Kan købes på deres hjemmeside.

 

Opstalt OP1. Foto: Opstalt
Opstalt OP1. Foto: Opstalt

 

Historien om Opstalt

Skrevet af Malte Kidde Skov, manden bag Opstalt OP1.

Historien om Opstalt startede ved en designkonkurrence i 2015, hvor blev jeg nomineret til årets designtalent.

Efter at have indsendt, en hurtig 3D rendering, var jeg fra den ene dag til den anden pludselig nomineret, og måtte smide alt, hvad jeg havde i hænderne for at nå at bygge den første prototype med to ugers hårdt arbejde.

Med hele familien aktiveret på Godsbanens åbne værksteder i Aarhus, blev jeg færdig dagen før konkurrencen.

Prisen vandt jeg ikke, men alligevel gik jeg hjem med meget interesse og ros omkring mit produkt. Hvilket betød at jeg havde noget nyt og unikt som jeg måtte hjem bygge videre på.

Selv er jeg 27 år og uddannet arkitekt, og har i 7 år arbejdet deltid hos Elgiganten ved siden af studiet. I flere år har kunderne i Elgiganten efterspurgt noget andet end tunge standere i metal, pianolak og glas, og selv med ihærdig søgen har det ikke været nemt at finde.

Så ved at kombinere min nørdede interesse for elektronik og min fascination af dansk møbeldesign, og ikke mindst tænkning fra Philips og Bang & Olufsens fra før 1990, gik jeg selv i gang en eftermiddag med en ide jeg længe havde haft inde i hovedet.

Selve ideen til OP1 Stammer fra min barndom hvor jeg ofte fik ”det store tv” ind på værelset, når mine forældrene havde gæster og vi børn skulle se video.

Et ordentligt stort og tungt Sony Trinitron, trillede sammen med løvernes konge ind i det lille værelse. Sådan at jeg og de andre børn rigtig kunne se film, uden at forstyrre de voksne.

Det er blevet en del af designet på OP1, for ved at løfte tv’et i beslaget bag på, folder benene ind, og derved kan man gå igennem en dør med tv’et under armen, uden at demontere hele standen.

I stuen vil man ikke opdage, at der mangler noget, da der ikke er huller i væggen, eller ligger støv hvor tv’et har stået. I lille ting jeg har bragt med videre i designet på standeren.

Min morfar sad i bestyrelsen hos Bang & Olufsen for mange år siden, derfor havde vi familien en flot båndafspiller, som jeg som tiårig skilte ad af ren nysgerrighed, da den ikke kunne mere. Her begyndte interessen for mekanik, og alt elektronisk udstyr.

Hvor er jeg glad for, at jeg ikke skilte en Beogram 4000 ad for sjov. I mit perspektiv er den en af de største elektroniske ikoner af ældre dato. Et ikon jeg ofte kigger på, når jeg skal tænke design, der er tidløst og elegant.

I dag bygger jeg på en model, som kommer til at hedde OP2, mere kan ikke røbes lige nu. Men designet ligger fast i en nordisk og tidløs tradition af høj kvalitet, og vi glæder os rigtig meget til at kunne vise den frem. Den skal ikke erstatte den første, men løser nogle andre udfordringer tv har.

Vi glæder os ihærdigt over at vi er kommet godt fra start, med stor interesse, selv helt fra Canada, og vi har allerede nu en del messer vi skal på rundt i landet, hvor man er hjertelig velkommen til at kigge forbi og se vores nyheder.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.