Forside Indhold og distribution Musik

Pandora kan være på vej tilbage til Danmark med Spotify-konkurrent

-

pandora-logo-bigger-100628252-largeDa Pandora for mere end 10 år siden startede sin dengang banebrydende, gratis ”skræddersyet musik-netradio”-tjeneste i sin tid, kunne man også bruge den fra Danmark.

Der gik dog ikke længe, før musikbranchen tvang Pandora til at begrænse tjenesten til USA, da Pandora-afspilning udenfor USA ikke kunne baseres på de aftaler, tjenesten havde med musikselskaberne i Nordamerika.

Annonce:

Siden 2007 har Pandora således geo-blokeret IP-numre udenfor de tre regioner, hvor de eksisterer: USA, Australien og New Zealand. Tjenesten er dog alligevel den største af sin art, og har i årevis arbejdet på at komme ud til resten af verden – og gerne med en mere traditionel streaming-tjeneste á la Spotify.

Det ser nu ud til at blive tilfældet, formentlig hjulpet af købet af en stor del af Rdios aktiver og teknologi, da den Janus Friis-skabte tjeneste gik konkurs sidste år.

Ifølge Wall Street Journal vil Pandora i næste måned skyde en traditional musikstreaming-tjeneste af, der vil starte i USA og kort efter brede sig til resten af verden. Angiveligt skulle den ’gamle’ Pandora-tjeneste være en del af pakken, når Pandora går ud internationalt, og på den måde kan Pandora vende tilbage til Danmark.

Ifølge meldingerne skulle Pandora udbyde den valgfri streamingtjeneste til 10 dollar om måneden, og for 5 dollar om måneden kan man så købe et abonnement på Pandora One, der modsat den gratis Pandora-tjeneste ikke har nogle reklamer og giver én flere muligheder for at springe en sang over.

Annonce:
Forrige artikelSamsung vil ud af musikstreaming
Næste artikel‘The End’ for Kaleidescape filmservere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.