Forside Nyheder

Den selvkørende Google-bils ’far’ forlader Google

-

urmsonDer er skilsmisseproblemer i ”familien”, der lige nu bygger Googles selvkørende bil.

Chris Urmson (bill.) er et af de mennesker, der har været med til at skabe hele den selvkørende bil-teknologi, der lige nu indfinder sig hos de fleste bilproducenter. Da det amerikanske forsvars forskningsagentur, DARPA, udloddede priser til dem, der kunne konstruere selvkørende biler, var Urmson blandt vinderne gennem sin forskning på Carnegie-Mellon-universitetet.

Annonce:

For syv år siden ledte det så til et job på Google, hvor han har stået for udviklingen af de selvkørende Google-biler, der lige nu testes over hele Silicon Valley.

Men da Google besluttede sig for, at der nu skulle bygges bro til den etablerede bilindustri, hyrede de en tidligere topchef fra Hyundai i USA, John Krafcik, til at stå for hele bil-divisionen. Og han og Urmson kan åbenbart ikke sammen, hvilket ifølge New York Times endda har ledt til ’skænderier’ mellem Urmson og Googles CEO og stifter, Larry Page.

Selv skriver Urmson på sin blog, at han bare er ”klar til nye udfordringer”. Det kunne jo så f.eks. være længere nede ad vejen hos Apple, der jo netop nu er i gang med at omstrukturere deres selvkørende bil-projekter.

Urmson fortalte om projektet på dette års SXSW:

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.