Forside Indhold og distribution Musik

Spotify straffer ‘desertører’ ved at gemme deres musik væk

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Kampen imellem streamingtjenesterne er kynisk, og dem der giver deres musik eksklusivt til en konkurrent straffes af Spotify.

De eksklusive aftaler, hvor en musikudgivelse er eksklusiv for en streamingtjeneste i en periode, falder mange brugere for brystet.

Men når det er Spotify som det går ud over, så svarer de igen med at udsulte kunsterne. Det fortæller kilder med kendskab til situationen til erhvervsmediet Bloomberg.

Annonce:

Kilderne fortæller at når en solist eller et band vælger at udgive nyheder eksklusivt hos en konkurrent som Apple Music eller Tidal, så straffer Spotify dem ved at gøre deres musik sværere at finde på Spotifys egen tjeneste.

Musikken er at finde på Spotify og kan også afspilles når den først er fundet, men kunsterne bliver blacklistet fra PR-tiltag som ‘featured playlists’ o.lign. og deres ranking i søgeresultaterne er lavere, så de bliver mere “usynlige”.

En af Bloombergs kilder fortæller at Spotify har anvendt denne praksis med at gemme musikken fra ‘desertører’ i et års tid nu, men at det er taget til over de seneste måneder.

Se også: Hvad bliver fremtiden for musikstreaming?

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.