Forside Nyheder

DVB>IP leverer satellit-tv streamet i hjemmet

-
DVB-IP er ikke en standard endnu. Foto: recordere.dk
DVB>IP er ikke en standard endnu. Foto: recordere.dk

DVB>IP er ikke en ny transmissionsstandard (endnu) men mere en teknologifremvisning af streaming satellit-tv.

Der er DVB-T, DVB-C og DVB-S, og det både i version 1 og 2, men hvad er DVB>IP?

Vi mødte logoet hos DVB – Digital Video Broadcasting – på IBC-udstillingen i Amsterdam, og blev nødt til at høre hvad det DVB>IP handlede om.

Annonce:

Det viste sig at være en teknologifremvisning, med logoet DVB>IP er opfundet til lejligheden.

Hvad DVB-organisationen viste frem var satellit-tv modtaget normalt, og derefter streamet rundt i hjemmet via netværk (IP). Dette efter en metode udviklet af SAT>IP, som DVB-organisationen samarbejder med.

Ideen er at hvis der kommer en fælles standard for lokal distribution af IPTV i hjemmet, så vil det være muligt at lave modtagere (TV, tablet, smartphone, andet…) med dette indbygget.

Så man nemt kan lave sin egen lokale tv-distribution, uden at trække coax-kabler. Det kan istedet køre over husets WiFi.

Faktisk ville det – med gratis satellit-tv (Free to air) – være muligt allerede oppe i parabolens LNB at generere den lokale IP-strøm, så der ikke behøves en satellitmodtager imellem.

Det der blev demonstreret hos DVB var dog kun til tv-kanaler uden kryptering, og der kommer Canal Digital og Viasat jo til kort for nu. Men det var også kun en teknologifremvisning af hvad der kan udvikle sig til den næste DVB-standard til intern tv.

Selve kanalskiftet foregår ude på modtageren, som det ses på tablet-billedet herunder hvor BBC 1, 2 og 3 er indkodet.

 

Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.