Forside Produkter Mobil

Google lukker Project Ara

-

projectaraDer kommer alligevel ikke nogen modulær smartphone fra Google.

Project Ara er blevet lukket ned. Det har Google nu bekræftet overfor VentureBeat, efter at Reuters var ude med en rapport om det samme, der dog ikke var bekræftet fra Google selv.

Project Ara var ellers ret langt fremme i udviklingen af en smartphone, man selv kunne sammensætte af moduler. I stedet for at skifte hele sin smartphone ud, kunne man altså i stedet nøjes med at skifte den del, man nu syntes trængte til en opdatering.

Det kunne f.eks. være, man hellere ville have et kraftigere kamera eller et større batteri, og det skulle man så alt sammen kunne købe i en online butik, hvorefter man så ville kunne sætte modulerne på et ”skelet”, der holdt smartphonen sammen.

Det var ellers meningen, vi skulle have set Project Ara lanceret officielt her i 2016 efter tre års udvikling. Men i forbindelse med en omstrukturering og strømlining af Googles smartphone-strategi, har man altså valgt at lukke projektet ned.

Reuters mener dog at vide, at Google måske vil licensere teknologien ud til andre producenter, hvilket ville give god mening, Googles øvrige samarbejde med producenterne taget i betragtning. En af Googles tidligere samarbejdspartnere på Nexus-fronten, LG, har lavet telefoner med en vis grad af modularitet i form af G5 og den kommende V20.

Den sidstnævnte omstrukturering betyder i øvrigt formentlig også, at der ikke kommer til at stå Nexus på de Google-smartphones, der er på trapperne.

Annonce